Disney+ streamingdienst: Alles wat we weten (Releasedatum, Prijs, Series, Films en meer)

Disney+ is de nieuwe streamingdienst van Disney. Op het platform zullen de grootste films en series van Disney te zien zijn van onder andere Pixar, Marvel en Star Wars. Lees hier alles wat je moet weten over deze nieuwe streamingdienst van Disney.

Update:

De officiële releasedatum en prijs zijn aangekondigd in een webcast van The Walt Disney Company. De webcast heeft verder nog wat series en films aangekondigd die straks te zien zijn op de streamingdienst.

Releasedatum + Prijs

Disney+ zal worden gelanceerd op 12 november 2019 (US) en kost $6.99 per maand of $69,99 per jaar. Gebruikers kunnen de content downloaden om het op een ander moment terug te kijken (offline). De prijzen zijn in dollars, omdat de exacte prijs in Europa nog niet bekend is. Vaak is het zo dat de kosten in dollars hetzelfde zijn als in Euro. In Europa zal de streamingdienst in 2020 pas van start gaan.

Series en Films

Zoals eerder in het bericht te lezen was, lanceert de streamingdienst content van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Nu weten we ook Disney met originele content komt, zoals de live-action Lady and the Tramp, een docu-serie The World According to Jeff Goldblum, The Mandalorian en een originele Toy Story-short serie: Forky Asks A Question. Bekijk hier alle bevestigde films/series en welke te zien zullen zijn op de dag van lancering.

Lees ook:

Het originele verhaal is hieronder verder te lezen.

We weten al van alles over de huidige streamingdiensten in Nederland, zoals Netflix. Van de nieuwe streamingdienst Disney+ is nog minder bekend. Maar na het lezen van dit artikel komt daar verandering in. 

Disney+ streamingdienst: Alles wat we weten

Wat is Disney+?

Zoals gezegd is Disney+ de nieuwe streamingdienst van Disney. Het is eigenlijk te vergelijken met Netflix, alleen dan zal Disney+ voornamelijk bestaan uit films en series van Disney. Denk daarbij aan alle animatiefilms van Pixar zoals Toy Story, Finding Nemo, The Incredibles etc. Ook zullen de Star Wars-films en de superheldenfilms van Marvel natuurlijk te zien zijn op de streamingdienst. Al deze studio's zijn namelijk gekocht door Disney. Daarnaast lijkt het erop dat Disney ook films en series van andere bedrijven zal gaan aanbieden. Op de website van Disney+ wordt National Geographic genoemd. Het is nog niet bekend of het daarbij blijft, of dat daar nog andere bedrijven aan toegevoegd zullen worden.  Op de streamingdienst zullen films en series voor alle leeftijden te zien zijn. Er zal dan ook geen 16+ content te zien zijn, enkel content die voor alle leeftijden geschikt is. Wil je wel graag 16+ content zien? Dan zal dat te zien zijn op de streamingdienst Hulu, een streamingdienst waarvan Disney het grootste deel in handen heeft. Deze is echter nog niet beschikbaar in Nederland. Leuk om te weten is dat elk merk, zoals bijvoorbeeld Marvel, een eigen hub krijgt. Als je graag iets van Marvel wil kijken, kan je daarvoor naar de Marvel-hub en hier zal je alles van Marvel vinden. In totaal zullen er 5 hub’s komen: Disneys eigen films en series, Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic. Er zal één app verschijnen die vijf verschillende gebruikservaringen moet bieden. “We gaan fans het beste bieden van alle merken”, aldus Disney CEO Bob Iger. Elke hub wordt anders aangekleed in de stijl van het merk. Hierin wil Disney zich gaan onderscheiden van concurrent Netflix.

Lees ook:

Concurrentiestrijd

De streamingdienst zal het moeten gaan opnemen tegen sterkhouder Netflix, de populaire streamingdienst die al meer dan 130 miljoen betaalde leden heeft, waaronder 2 miljoen in Nederland. In 2012 tekende Disney een deal met Netflix, waarin ze de zender beloofden dat Netflix als eerste toegang zou krijgen tot hun nieuwste film-releases. Die deal ging over ‘content’ van: - Walt Disney Studios: ‘Pirates of the Carabbean’ - Disney Animation: ‘Moana’ en ‘Zootopia’ - Pixar: ‘Finding Dory’ en ‘Cars 3’ - Marvel Studios: ‘Captain America: Civil War’ - Lucasfilm: ‘Rogue One: A Star Wars Story’  Met de komst van Dinsey+ zal deze deal niet langer gaan gelden en zal er zoveel mogelijk Disney content van Netflix worden verwijderd. Deze content zal dan uiteraard te zien zijn op het eigen platform van Disney. Enkel de huidige series die al van Netflix zijn, blijven van Netflix. Netflix heeft wel al de series Luke Cage en Iron First geannuleerd. De vraag is dus hoelang Netflix nog verder gaat met Marvel. De baas van Netflix, Reed Hasting, heeft aangegeven klaar te zijn voor de strijd en ernaar uitkijkt om het op te nemen tegen Disney+. Disney wil zich gaan proberen te onderscheiden van Netflix door zich te richten op het gebruiksgemak en slaat in dat opzicht een andere weg in dan Netflix. In Netflix ziet alles er nagenoeg hetzelfde uit. Gebruikers kunnen kiezen om hun overzichtspagina te richten op nieuwe content of specifieke films of series. Disney daarentegen wil de verschillende merken juist van elkaar scheiden. “Er zal een elegantie en gebruiksgemak zijn”, zo zegt Iger. Disney+ heeft alvast een voordeel ten opzichte van Netflix, namelijk dat de prijzen voor een abonnement significant lager zullen liggen. 

Disney+: Welke series zijn er al bevestigd? 

Disney zal het groots gaan aanpakken met eigen series. Het Star Wars-universum wordt verder uitgebreid en bekende personages uit de Marvel-films krijgen eigen series met acteurs uit de films. Disney heeft laten weten dat we twee nieuwe series mogen verwachten. Zo komt er een tweede Star Wars-serie, waarin acteur Diego Luna wederom zijn rol als Cassian Andor oppakt. Ook voor de Marvel-fans is er goed nieuws. Er zal een serie rondom Loki worden gemaakt, de halfbroer van Thor. Acteur Tom Hiddleston kruipt wederom in de huid van deze god, waar fans van Marvel-films al jaren bekend mee zijn door films als Thor: Ragnarok en Avengers: Infinity War. Deze films sluiten zich aan bij eerder aangekondigde series als Jon Favreu’s The Mandalorian, Monsters Inc. en High School Musical. 

Disney+ streamingdienst: Alles wat we weten

Kortom, wat kan je verwachten? Een nieuwe streamingdienst van Disney: Disney+, waarop de grootste films en series voor alle leeftijden te zien zijn in 5 verschillende hub’s: Disneys eigen films, Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic. Er zijn al een aantal series bevestigd en er zal genoeg content te vinden zijn op de streamingdienst. Eind 2019 zal Disney+ worden gelanceerd in de Verenigde Staten.