Amerikaanse streamingdienst Hulu mogelijk internationaal beschikbaar

Disney is van plan om de Amerikaanse streamingdienst Hulu naar meer landen te brengen.

In een teleconferentie met investeerders zegt Disney-ceo Bob Iger met Hulu te werken aan het uitbrengen van de streamingdienst in meerdere landen (via: Tweakers). Hulu heeft meerdere aandeelhouders, maar Disney heeft na de overname van 21st Century Fox met 60 procent het grootste deel van de dienst in handen en heeft het de autoriteit om dit soort besluiten te nemen. Disney heeft plannen om Hulu uit te brengen in Europa. Een poging van Disney om het Britse televisienetwerk Sky over te nemen werd afgeslagen, waardoor een andere weg moet worden ingeslagen om in Europa actief te worden. Het bedrijf gaat dat doen met zijn dienst Disney+ en mogelijk ook met Hulu.

Hulu is een streamingdienst waar zowel films en series, maar ook live televisie te zien is. Hulu is momenteel al actief in Amerika. De kosten voor een abonnement waarbij reclame wordt getoond zijn 8 dollar per maand. Een abonnement zonder reclame kost 12 dollar per maand.

Om tot successen te komen worden er acties bedacht. Zo overwoog Iger om kortingen te geven aan klanten in Amerika die zowel gebruik willen maken van Disney+, Hulu en ESPN+. Dit soort acties zouden ervoor moeten gaan zorgen dat Hulu kan gaan concurreren met onder andere Netflix. Iger ziet het als een grote uitdaging om de Europese markten binnen te treden. Door de concurrentie zal Disney onderscheidend moeten zijn. Daarom zal Disney zijn diensten gaan afstemmen op de verschillende landen en daarbij ook selectief gaan bepalen in welke landen de diensten te zien zullen zijn. Het is nog onbekend of Nederland een van deze landen gaat worden.