Star Wars-Gerucht: Obi-Wan Kenobi-serie komt naar Disney+

Obi-Wan Kenobi, de iconische generaal en hoeder van Luke Skywalker, zou een zesdelige serie krijgen op Disney+. Ewan McGregor heeft nog steeds interesse in de rol.

Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi zou volgens de originele plannen van Disney een spin-off-film krijgen, maar dit gaat niet meer door. Daarentegen krijgt hij nu een serie op Disneys nieuwe streamingdienst Disney+. Ewan McGregor, die in het verleden al eerder Obi-Wan speelde in Episode 1, 2 en 3, zou nog steeds geïnteresseerd zijn om de rol op te pakken.

Het nieuws komt van Star Wars News Net, waar een anonieme bron het nieuws zou hebben gemeld. De bron noemt ook enkele interessante details, zoals dat de serie zes episodes zou tellen en dat deze ook een grote prioriteit heeft voor Disney. Tot nu toe is alles onbevestigd en moeten we het met een korreltje zout nemen.

MEER: Disney+ streamingdienst: Alle info op een rijtje

De geruchtenmolen rondom Obi-Wan en Ewan McGregor draait al een tijdje overuren. De acteur heeft zelf meerdere malen aangegeven dat hij de rol graag weer oppakt, mocht deze hem worden aangeboden. Er was eerst sprake van een spin-off-film, zoals ook Han Solo deze kreeg in 2018 met Solo: A Star Wars Story. Toen deze film teleurstellende resultaten boekte in de box office, zou de Obi-Wan-film ook zijn geschrapt.

Obi-Wan zou de tweede Star Wars-serie zijn die in ontwikkeling is voor Disney+. Een serie rondom The Mandalorian - een premiejager met Pedro Pascal (Narcos) in de hoofdrol - wordt momenteel gemaakt. Wanneer er meer bekend is over Obi-Wan, lees je het op Nieuw Deze Week.