Disney+ streamingdienst krijgt álle Disney-animatiefilms in aanbod

Goed nieuws voor de hardcore Disney-fans: élke animatiefilm die Disney ooit heeft geproduceerd is straks te streamen via het gloednieuwe Disney+. Van Sneeuwwitje tot Wreck-It Ralph.

Disney+ Aanbod Breidt Uit

Disney+ krijgt straks 'de gehele Disney motion picture-bibliotheek' in het aanbod, wat betekent dat elke animatiefilm die Disney ooit heeft geproduceerd, straks te streamen is. De befaamde 'Disney-kluis' wordt er zelfs voor geopend.

Disney CEO Bob Iger heeft bevestigd dat de gehele motion picture-bibliotheek naar de streamingdienst komt, iets nadat deze live is (via: Polygon).

disney+ streaming

Als je in de jaren '80 of '90 bent opgegroeid, ben je misschien bekend met de befaamde 'Disney-kluis'. Dit is een systeem dat Disney hanteerde om ervoor te zorgen dat er slechts steeds enkele animatiefilms te koop waren in de winkel. Het was hierdoor dus onmogelijk om in één keer alle Disney-animatiefilms te kopen, er waren er steeds maar enkele vrijgegeven uit de 'kluis'. Als je dus bijvoorbeeld Pinokkio wilde kopen op videoband, dvd of later zelfs blu-ray, moest je maar net mazzel hebben dat deze op dat moment vrijgegeven was in de kluis. Er werd pas van titel gewisseld wanneer alle schijfjes van een desbetreffende film waren uitverkocht.

In een investeerdersmeeting in St. Louis zei Iger volgens berichten dat "De service... gaat producten uit onze bibliotheek combineren met films en televisie, ook hebben we een hoop eigen, originele producten. Op een bepaald punt na de launch zal de volledige Disney motion picture-bibliotheek worden toegevoegd, dus de films die traditioneel gezien in een 'kluis' werden gehouden en slechts elke paar jaar werden uitgebracht, staan straks ook op de service."

Wat we kunnen concluderen uit zijn woorden, is dat op een bepaald moment Disney alle 57 feature films zal toevoegen die zijn geproduceerd door Walt Disney Animation Studios. De eerste is Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen (1937) en de meest recente is Ralph Breaks the Internet. Check onder de video de hele lijst met alle Disney-animatiefilms.

Alle Disney-animatiefilms op Disney+

Dit zijn alle films die aan Disney+ worden toegevoegd:

Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen

Pinokkio

Fantasia

Dombo

Bambi

Saludos Amigos

De Drie Caballeros

Make Mine Music

Vrij en Vrolijk

Melody Time

De Avonturen van Ichabod en meneer Pad

Assepoester

Alice in Wonderland

Peter Pan

Lady en de Vagebond

Doornroosje

101 Dalmatiërs

Merlijn de Tovenaar

Jungle Boek

De Aristokatten

Robin Hood

Het Grote Verhaal van Winnie de Poeh

De Reddertjes

Frank en Frey

Taran en de Toverketel

De Speurneuzen

Oliver & Co.

De kleine zeemeermin

De Reddertjes in Kangoeroeland

Belle en het Beest

Aladdin

De Leeuwenkoning

Pocahontas

De klokkenluider van de Notre Dame

Hercules

Mulan

Tarzan

Fantasia 2000

Dinosaur

Keizer Kuzco

Atlantis: De Verzonken Stad

Lilo & Stitch

Piratenplaneet: De Schat van Kapitein Flint

Brother Bear

Paniek op de Prairie

Chicken Little

Meet the Robinsons

Bolt

De prinses en de kikker

Rapunzel

Winnie de Poeh

Wreck-It Ralph

Frozen

Big Hero 6

Zootropolis

Vaiana

Ralph Breaks the Internet

Iger bevestigde ook dat er originele films en series naar Disney+ komen. Hieronder vallen de langverwachte Star Wars-serie The Mandalorian van Jon Favreau, een Loki-serie met Tom Hiddleston en meer. Er zal geen volwassen content met een 18+ rating verschijnen op de dienst.

Het gaat het oude met het nieuwe combineren", zegt Iger. "Alle films die we dit jaar uitbrengen komen ook op de service terecht, te beginnen met Captain Marvel."

Disney+ komt ergens in 2019 uit. Recent hoorden we geruchten dat Disney overweegt de dienst eerst uit te brengen in Nederland, voor ze een wereldwijde release doen.

MEER: Disney+ streamingdienst: Alles wat we weten