Disney+: alle bevestigde series en films

Disney+ is al een tijdje bezig met zijn eigen streamingdienst. Hierbij is de belangrijkste vraag: Welke series en films zal Disney+ bieden? Wij hebben alle bevestigde series en films voor je op een rijtje gezet.

Update:

Disney+ bevestigt meerdere series tijdens een webcast voor investeerders. De webcast vond plaats op het Investor Day 2019-evenementen omvatte presentaties over de direct-to-consumer-streamingdiensten van het bedrijf, inclusief het aankomende Disney+. Ze onthulden een aantal slides in de presentatie en lieten daarbij series/films zien die beschikbaar zijn bij launch. We hadden natuurlijk al een aantal voor je genoteerd in het originele bericht, maar dat was nog lang niet alles.

Hieronder de series die beschikbaar zijn bij launch:

The World According to Jeff Goldblum

Jeff Goldblum

Dit zal een docu-serie zijn over Jeff Goldblum. De serie komt van National Geographic die nu door Disney in bezit is. "Jeff trekt het gordijn terug naar een schijnbaar bekend voorwerp om een wereld van verbluffende verbanden, fascinerende wetenschap en een hele reeks grote ideeën te onthullen", aldus Disney.

Encore!

Encore!

De streamingdienst zal Encore! weer tot leven brengen. Kristen Bell, bekend van Frozen en The Good Place, herenigt cast-maatjes van middelbare schoolmusicals en zorgt ervoor dat ze hun originele uitvoeringen opnieuw kunnen creëren.

Marvel Hero Project

Marvel Heroes

Deze serie onthult de opmerkelijke, positieve verandering die verschillende jonge helden in hun gemeenschap maken. Deze inspirerende kinderen hebben hun leven gewijd aan onbaatzuchtige daden van vriendelijkheid en moed.

The Simpsons

The Simpsons

Alle dertig seizoenen zullen vanaf de eerste dag van lancering beschikbaar zijn op de streamingdienst. Dit werd in een korte video aangekondigd van The Simpsons, waarin Homer zegt: "Homer Simpson hier, trotse toevoeging aan Disney - ik verwelkom onze nieuwe overheerser, (zegt tegen Bart) doe de oren op, jongen." Iedereen doet de Mickey Mouse-oren op en Dumbo valt uit de lucht. Maggie vliegt aan het einde als een fee door het beeld.

Series die binnen een jaar na lancering beschikbaar zijn:

Noelle

Noelle

Noelle is een fantasie-komediefilm met Anna Kendrick en Bill Hader. Het is een kerstfilm, met daarin een vrouwelijke 'kerstman'. Er is verder nog weinig bekend over de film.

Forky Asks a Question

Forky

Er zullen ook nieuwe Pixar-films te zien zijn, zoals deze. Een nieuwe serie Toy Story-shorts is aangekondigd voor de streamingdienst. De nieuwe serie zal 10 'shorts' in totaal hebben.

The Imagineering Story

Walt Disney

Deze docu-serie neemt ons mee naar een 'kijkje achter de schermen' bij Walt Disney. "Het bevat verhalen die nog nooit eerder zijn verteld en beelden die we nooit eerder hebben gedeeld", aldus Iger.

The Phineas and Ferb Movie

Phineas and Ferb

De titel zal waarschijnlijk nog veranderen, omdat het op dit moment slechts een werktitel is. De stiefbroers Phineas en Ferb, hun oudere zus Candace, Perry het vogelbekdier en de Danville-gang keren allemaal terug in deze geanimeerde avontuur.

Falcon and Winter Soldier

Falcon

Deze serie zal de personages van Anthony Mackie en Sebastian Stan weer herenigen. Feige is vooral enthousiast over het team van Marvel Studios die nu in staat is zijn verhalen te vertellen in een lange vorm. Verder is er nog weinig bekend over deze serie.

WandaVision

WandaVision

In deze Marvel-serie zien we Elizabeth Olsen als Wanda Maximoff (Scarlet Witch' alter ego) en Paul Bettany als Vision. Hun relatie is een van de hoogtepunten in deze serie. Waarschijnlijk speelt deze serie zich af voor Avengers: Infinity War, maar dat is niet met zekerheid te zeggen.

Marvel's What If

What If's

Feige heeft niet veel losgelaten over deze serie. Hij gaf een voorbeeld van aantal scenarios die zich kunnen spelen in de animaties en de voordelen om acteurs en actrices terug te brengen uit MCU-films.

Het originele verhaal is hieronder verder te lezen.

Disney+: Series en Films

Disney CEO Bob Iger noemt de streamingdienst zijn grootste prioriteit en beëindigt zijn streaming-overeenkomst met Netflix. Deze keuze is gemaakt zodat Disney zijn eigen abonnementen platform kan lanceren als een exclusief streaming-huis voor Disney-films, tv-programma’s en andere originele programmering. De originele programmering zal komen van Marvel en Star Wars. Daarnaast zal het de enige plek zijn om nieuwe films van Disney te checken, nadat ze in de bioscoop in première zijn gegaan. Bob Iger heeft onthuld dat de Disney-filmbibliotheek snel zal huisvesten na de lancering.

Wat we weten is dat Disney+ (wanneer het lanceert) in ieder geval 7000 episodes van tv-series en 500 films beschikbaar wil maken. De streamingdienst zal meerdere series en films bevatten van o.a. Marvel, Pixar, Star Wars en Disney zelf en een volledige family-friendly thema hebben. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat we allemaal gaan zien op Disney. We hebben alle bevestigde series (tot nu toe) voor je op een rijtje gezet.

The Mandalorian - Serie

The Mandalorian

The Mandalorian speelt zich af na de val van de Empire en voor de opkomst van de First Order. In The Mandalorian volgen we de beproevingen van een eenzame gunfighter in de buitenste regionen van de melkweg, ver van de autoriteiten van de New Republic. Deze serie zal meteen te zien zijn bij de lancering van de streamingdienst.

Lees ook:

Cassian Andor - Serie

Cassian Andor

Lucasfilm ontwikkelt een tweede live-action Star Wars-reeks voor Disney+, genaamd Cassian Andor. In de serie volgen we de avonturen van rebellenspion Cassian Andor tijdens de jaren van de Rebellion en voorafgaande gebeurtenissen van Rogue One: A Star Wars Story.

Loki - Serie

Loki

Bob Iger heeft in een presentatie van het bedrijf bevestigd dat er een serie over Loki in de maak is. Waar de serie precies over zal gaan, is nog niet bekend. Ook de naam van de serie is helaas nog niet bekend. Wat we wel weten is dat Tom Hiddleston een grote rol zal krijgen in deze live-action-serie.

Monster Inc. - Serie

Monsters Inc.

Bob Iger heeft tijdens de presentatie ook de animatieserie Monsters Inc. aangekondigd. Iger zei dat de serie een vervolg zal zijn op de films: Monsters Inc en Monsters University.

High School Musical - Serie

High School Musical

De hele cast is ondertussen al bekend van de nieuwe serie High School Musical. De serie is een vernieuwing van de Disney Channel filmfranchise en zal dit jaar worden geproduceerd. Joshua Bassett krijgt hierin de hoofdrol.

Star Wars: The Clone Wars

Star Wars

Er komt een zevende seizoen aan voor de animatieserie: The Clone Wars. De serie zal 12 episodes bevatten en exclusief op Disney Plus te zien zijn. Het verhaal bevindt zich tussen Star Wars: Episode ll: Attack of the Clones en Star Wars: Episode lll: Revenge of the Sith. Deze serie zal binnen een jaar na lancering te zien zijn op de streamingdienst.

Deze series zijn tot nu toe bevestigd op de website van Disney en Star Wars en door Bob Iger zelf. Alle andere films en series zijn helaas nog niet officieel bevestigd, dus daar moeten we nog even op wachten. Zodra er meer bekend is zullen we dit artikel updaten, dus blijf deze zeker in de gaten houden.

Wel kunnen wel met zekerheid zeggen dat de hele ‘Disney-kluis’ op Disney+ komt. Check hieronder welke titels dat zijn:

Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen

Pinokkio

Fantasia

Dombo

Bambi

Saludos Amigos

De Drie Caballeros

Make Mine Music

Vrij en Vrolijk

Melody Time

De Avonturen van Ichabod en meneer Pad

Assepoester

Alice in Wonderland

Peter Pan

Lady en de Vagebond

Doornroosje

101 Dalmatiërs

Merlijn de Tovenaar

Jungle Boek

De Aristokatten

Robin Hood

Het Grote Verhaal van Winnie de Poeh

De Reddertjes

Frank en Frey

Taran en de Toverketel

De Speurneuzen

Oliver & Co.

De kleine zeemeermin

De Reddertjes in Kangoeroeland

Belle en het Beest

Aladdin

De Leeuwenkoning

Pocahontas

De klokkenluider van de Notre Dame

Hercules

Mulan

Tarzan

Fantasia 2000

Dinosaur

Keizer Kuzco

Atlantis: De Verzonken Stad

Lilo & Stitch

Piratenplaneet: De Schat van Kapitein Flint

Brother Bear

Paniek op de Prairie

Chicken Little

Meet the Robinsons

Bolt

De prinses en de kikker

Rapunzel

Winnie de Poeh

Wreck-It Ralph

Frozen

Big Hero 6

Zootropolis

Vaiana

Ralph Breaks the Internet

Lees ook: