'Disney+ komt allereerst naar Nederland'

Nederland krijgt volgens geruchten de primeur rondom streamingdienst Disney+.

Disney+

Streamingdienst Disney+ komt allereerst naar Nederland. Dit meldt techblog The Information (via: Bright). De mediagigant zou de dienst eerst kleinschaliger willen testen, voor ze deze uitbrengen bij het (kritische) Amerikaanse publiek. Dit melden 'ingewijden' aan The Information.

Waarom Nederland precies is uitgekozen, is onduidelijk. Je zou je zelfs via een speciale pagina kunnen opgeven om kans te maken een van de eersten te zijn die de dienst kan gebruiken.

disney+ streaming

Disney+ wordt ergens volgende maand onthuld door Disney. De streamingdienst zou een directe concurrent van Netflix moeten worden. Alle content die Disney beheert - momenteel is dat Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic - verschijnt straks op deze dienst. Mede hierdoor krijgen we geen nieuwe seizoenen van de Marvel/Netflix-series The Punisher, Daredevil, Luke Cage, Jessica Jones, Iron Fist en The Defenders, het is immers Disney die deze licenties beheert en straks zelf wil dragen op het eigen platform.

Disney+ Prijs

De exacte prijs van de streamingdienst is nog niet bekend, maar deze zou volgens berichten lager uit moeten vallen dan die van Netflix.

Disney+ Series en Films

Op Disney+ verschijnt straks álle content die Disney beheert. Hiermee wordt het meteen een interessante optie om te overwegen, mocht je houden van streamen. Ook maakt Disney nieuwe series en films voor de dienst, volgens laatste berichten momenteel 18 films en 16 series. Het gaat onder andere over een serie rondom Marvel-slechterik Loki en een serie rondom Star Wars-personage The Mandalorian. Ook gaan er geruchten over een Obi-Wan Kenobi-serie, met niemand minder dan Ewan McGregor in de hoofdrol.

MEER: Disney+: Alles wat we weten