'Disney+ heeft 18 films en 16 series in ontwikkeling'

Dat Disney geld heeft, wisten we al. Ze gaan nu ook flink investeren in de toekomstige streamingdienst Disney+, die momenteel 18 films en 16 series in ontwikkeling zou hebben.

Disney+

Disneys aanstaande streamingdienst Disney+ krijgt hoge prioriteit binnen het bedrijf en mag flinke investeringen verwachten van het hoofdkantoor. Volgens de laatste berichten zouden er momenteel een geschatte 18 films en 16 series in ontwikkeling zijn voor Disney+, waarvan we het merendeel nog niet hebben gezien (via: Deadline).

"Er kunnen zo veel als 18 films en 16 tv-series in een vorm van ontwikkeling zijn voor Disney+", zo staat er in het rapport van Deadline. Voor welk van de onderdelen van Disney+ (Marvel, Star Wars, Disney, Pixar en National Geographic) dit zou zijn is niet bekend. "We verwachten bovendien dat er gelicenseerde content gekocht of teruggekocht gaat worden van andere outlets, gezien Disney hun programmeringsgaten wil vullen voor de streamingservice die later dit jaar uit moet komen."

loki

Disney CEO Bob Iger heeft gemeld dat Disney+ een groot deel van de aandacht krijgt van Disney op dit moment. Hij gaf eerder ook aan dat het kopen van licenties voor het vullen van de dienst zeker iets is waar de dienst mee bezig is.

"Ik denk dat de strategie op de lange termijn sterk leunt op intern gemaakte content", zei Iger tegen investeerders in een recente meeting. "Er zullen ook tijden zijn dat we blij zijn dat we van derde partijen licenseren. Dit omdat de Fox-deal nog niet rond is - dus kunnen we nog geen gebruik maken van hun capaciteiten. Ook omdat we de Disney+-service willen lanceren met veel content en het kost tijd om dit bij elkaar te krijgen. We maken gretig gebruik van producten van buitenaf."

18 films en 16 series dus, waar we van bijna allemaal nog niet weten wat ze bevatten. We weten tot nu toe dat Star Wars-serie The Mandalorian in de maak is, dat Marvel-slechterik Loki een eigen serie krijgt en dat er een live-action-versie komt van Lady en de Vagebond. Vandaag pikten we voor het eerst geruchten op over een Star Wars: Obi-Wan Kenobi-serie, maar dit is nog onbevestigd.

MEER: Disney+ streamingdienst: Alle info op een rijtje