Ook The Punisher en Jessica Jones krijgen geen vervolg op Netflix

Marvel's The Punisher en Jessica Jones zijn stopgezet op Netflix. Dit meldt Netflix zelf aan Deadline.

Geen toekomst voor The Defenders

Het stopzetten van The Punisher en komt niet als een verrassing. Eerder werden Iron Fist, Luke Cage en Daredevil al gecanceld. De reden, hoewel onbevestigd, zou liggen bij Disney, die eigenaar is van Marvel Entertainment. Disney is druk bezig met het opzetten van een eigen streamingdienst, genaamd Disney+. Hiervoor willen ze alle licenties die in handen zijn van andere partijen terughalen, om concurrentie te voorkomen.

In het artikel op Deadline maakt Netflix nog enkele opmerkingen over de series.

"Marvel's The Punisher zal niet terugkeren voor een derde seizoen op Netflix. Showrunner Steve Lightfoot, de geweldige crew en uitzonderlijke cast, waaronder ster Jon Bernthal, hebben een geweldige en geroemde serie neergezet voor de fans. We laten hun werk graag nog jaren zien op Netflix."

"Hieraan toegevoegd, na het doorzien van onze Marvel-programmering, hebben we besloten dat het aanstaande derde seizoen ook het laatste seizoen is van Marvel's Jessica Jones. We zijn showrunner Melissa Rosenberg, ster Krysten Ritter en de gehele cast en crew dankbaar voor drie geweldige seizoenen van deze baanbrekende serie, die onder andere werd geroemde met een Peabody Award."

MEER: Disney+ streamingdienst: Alle info op een rijtje

Het tweede seizoen van The Punisher is vorige maand verschenen op Netflix. We waren enthousiast over de prestatie van hoofdrolspeler Jon Bernthal, maar zagen ook al aankomen dat ook deze serie zou worden stopgezet. Jessica Jones heeft nog een derde seizoen dat moet verschijnen op Netflix. Volgens een Netflix-woordvoerder aan Deadline gaat dit nog door.

Punisher-acteur Jon Bernthal heeft op Instagram - op geheel eigen wijze - gereageerd op het nieuws:

We zagen vorige week nog wat goed nieuws, ten midden van al deze ellende rondom gecancelde series. Amerikaanse streamingdienst Hulu gaf aan wel interesse te hebben in het doen herleven van series als Daredevil en Luke Cage.

Jessica Jones

56 min

Releasejaar: 2015

Action | Crime | Drama | Sci-Fi | Thriller

Trailer & info
The Punisher

Releasejaar: 2017

Action | Adventure | Crime | Drama | Sci-Fi | Thriller

Trailer & info