Netflix: Hoe verwijder je titels uit je Verderkijken-lijst?

Hoe maak je de Verderkijken-lijst in Netflix leeg? Niets zo vervelend als een volgelopen lijst met titels die je toch niet meer kijkt. Dit is hoe het werkt.

Netflix Leeghalen

Je kent het vast wel: je hebt net het tweede, derde of zoveelste seizoen van je favoriete serie gecheckt. Wanneer je de laatste episode afsluit staat plots S01E01 in je 'Verderkijken voor'-lijst op de homepage van Netflix. Ontzettend hinderlijk, je hebt deze immers allang gekeken en gaat deze zeker niet nog eens checken. Ook kan het gebeuren dat jouw guilty pleasure nog tijden in jouw 'Opnieuw Bekijken'-balk blijft staan, terwijl je echt niet wil dat jouw date vanavond te zien krijgt wat jij in je vrije tijd allemaal opzet op Netflix. Zoiets is privé, je Netflix-kijkgedrag is echt een 'derdedategesprek'.

Lees ook:

Zo Verwijder Je Jouw Bekeken Series/Films

Het leeghalen van jouw bekeken series is relatief makkelijk en kan via elke browser met een internetverbinding.

Stap 1: ga naar netflix.com

Stap 2: Log in

Stap 3: Klik rechtsboven op het icoontje met je naam en profielfoto

Stap 4: Klik op Account

Stap 5: Klik onder het kopje MIJN ACCOUNT op Kijkactiviteit

Stap 6: Je bent nu in de chronologische lijst met alle titels die je hebt bekeken, hoe kort of lang dan ook. Wanneer je rechts naast een titel op het 'verbodsbord'-knopje drukt, verwijder je deze titel uit jouw Netflix-geschiedenis. De titel zal binnen 24 uur niet meer te zien zijn op je homepage of in je geschiedenis en je aanbevolen titels worden niet langer gebaseerd op deze titel.

Wil je liever via de app titels uit je watchlist weghalen? Ook dat kan, de stappen zijn vrijwel identiek aan die hierboven op pc. Het enige is dat je via de smartphone-app eerst rechtsonderin op het icoontje met de drie horizontale balkjes moet drukken om je account te selecteren. Vanaf hier klik je simpelweg weer op Account, waarna je naar de mobiele website wordt herleid en alle bovenstaande stappen hetzelfde zijn.

Zo, nu kun je jouw Netflix-app weer helemaal opschonen van alle ongewilde titels. Het is natuurlijk fijn om geen 'beschamende' titels op je homepage te hebben - hoewel je je echt niet hoeft te schamen voor je liefde voor Sex Education - het kan ook voorkomen dat je aanbevolen titels te veel gebaseerd zijn op series of films die je eigenlijk niet leuk vond. Meer macht over je eigen Netflix-gedrag, dat is natuurlijk altijd fijn.

Lees ook: