Netflix wordt mogelijk duurder in Europa

In Amerika is Netflix gestart met het verhogen van de prijzen van alle abonnementsvormen. Volgens analist Todd Juenger is het daarom goed mogelijk dat Europa die lijn binnenkort zal volgen.

Netflix

Op Barron's is te lezen dat Netflix-gebruikers in Europa al twee jaar geen prijsverhoging hebben gehad en dat de klanten minder betalen dan in de Verenigde Staten. Juenger zegt: "We verwachten dat Netflix zich richt op Europa voor de volgende prijsverhogingen." Volgens de analist zal Netflix niet zo snel de abonnementsprijzen in Azië verhogen. De concurrentie is daar namelijk goedkoper.

Lees ook:

De Netflix-prijzen in de Verenigde Staten zijn voor een aantal gebruikers al verhoogd vanaf januari van dit jaar, waaronder voor nieuwe klanten. Vanaf mei zullen alle Netflix-abonnees de volgende bedragen gaan betalen:

Basis abonnement - kijken op 1 scherm - SD - $7,99 naar $8,99
Standaard abonnement - kijken op 2 schermen - HD - $10,99 naar $12,99
Premium abonnement - kijken op 4 schermen - HD en Ultra HD (4K) - $13,99 naar $15,99

De prijzen die hierboven als eerste genoemd worden zijn dezelfde bedragen die wij in Nederland in euro's betalen. Mogelijk geldt voor ons in de toekomst dezelfde prijsstijging van 13 tot 18 procent. Er is vooralsnog niets bekend over een prijsverandering in Europa.

Lees ook: