Hoeveel MB verbruik je met Netflix?

Netflix is de populairste videostreaming app van Nederland. Wat begrijpelijk is met je favoriete films en series zo binnen handbereik. Het is dan niet raar dat mensen niet willen stoppen met kijken. Netflix heeft daarom een handige app voor op je telefoon, maar daar heb je wel internet voor nodig. Wanneer mensen geen WiFI hebben moeten ze hun databundel gebruiken en dat kan met het gebruik van Netflix veel mb’s kosten.

Streamingdiensten zoals Netflix kunnen behoorlijke schade aan je databundel aanrichten zodat je al voor het einde van de maand over de limiet bent en dat is natuurlijk niet de bedoeling. We willen niet dat je aan het einde van je bundel nog een heel stuk maand overhebt, of in de problemen komt met kosten. Maar er zijn dingen waar je op kunt letten.

Datagebruik Netflix

Hoeveel data Netflix gebruikt is afhankelijk van de videokwaliteit waarop je kijkt. Hoe hoger de kwaliteit, hoe meer mb’s het kost. De standaard instellingen van Netflix gebruiken ongeveer 0.33GB per uur. Maar dit loopt op met de kwaliteit van het beeld wat je bekijkt. Bedenk je wel dat de meeste films al een speelduur hebben van langer dan een uur. Series schommelen meestal tussen de 20 en 50 minuten per aflevering.

Videokwaliteit: Laag  Verbruik per uur: 0.3 GB

Videokwaliteit: Gemiddeld  Verbruik per uur: 0.7 GB

Videokwaliteit: Hoog HD  Verbruik per uur: 3 GB

Videokwaliteit: Ultra HD  Verbruik per uur: 7 GB

Videokwaliteit: Automatisch  Verbruik per uur: Wordt automatisch aangepast om een optimale kwaliteit te leveren op basis van de huidige snelheid van je internetverbinding

Dus dat betekent dat als je voor een aflevering van 20 minuten het volgende gebruikt:

Videokwaliteit: Laag Verbruik voor een aflevering van 20 minuten: 0.1 GB

Videokwaliteit: Gemiddeld Verbruik voor een aflevering van 20 minuten: 0.23 GB

Videokwaliteit: Hoog HD Verbruik voor een aflevering van 20 minuten: 1 GB

En voor een film van 1.5 uur zoveel:

Videokwaliteit: Laag Verbruik voor een film van 1.5 uur: 0.45 GB

Videokwaliteit: Gemiddeld Verbruik voor een film van 1.5 uur: 1.05 GB

Videokwaliteit: Hoog HD Verbruik voor een film van 1.5 uur: 4.5 GB

Als je op een WiFi-netwerk zit, dan gebruik je natuurlijk geen data uit je bundel. Dus dan kun je onbeperkt series en films streamen. Het is dus zeker aan te raden om WiFi te gebruiken als het beschikbaar is. Ook kun je video’s downloaden als je WiFi hebt, zodat je ze onderweg kunt kijken en helemaal geen data nodig hebt op dat moment.

Videokwaliteit aanpassen

Wanneer je naar Netflix aan het kijken bent kun je zelf de kwaliteit van je video aanpassen. Op je mobiel doe je dit door in de app naar het menu te gaan. Eenmaal daar selecteer je App-instellingen en ga je naar mobiel dataverbruik. Hier kun je de videokwaliteit handmatig aanpassen.

In de browser kun je dit doen door naar je Account te gaan. Als je ingelogd bent kun je de Instellingen voor afspelen selecteren. Als je het insteld op Laag verbruik je de minste data, maar dit heeft wel invloed op je beeldkwaliteit.