Netflix kijktip: Sex Education

Sex Education bestaat nog net een maand op Netflix en slaat erg goed aan bij jong en oud. Van het woord 'sex' in een titel wordt iedereen een beetje nieuwsgierig, en terecht. Deze serie is namelijk perfect, niet alleen op Valentijnsdag, maar elke dag voor wat entertainment vol met humor en opwinding. Hierbij de redenen waarom deze serie op je lijstje moet komen te staan.

In 'Netflix Kijktip' geven wij jou de tips die je nodig hebt om je door het massale oerwoud aan streamingtitels op Netflix heen te slaan. Spendeer niet langer je avonden aan het ellenlange scrollen door de oneindige Netflix-pagina's. De titels in deze nieuwe rubriek kunnen we je zonder twijfel aanbevelen. 

***

Een serie met de naam Sex Education zal natuurlijk wat 'seks-scènes' bevatten, maar bestaat gelukkig uit veel meer dan dat. Het laat ons meekijken in een realistisch, maar ook weer onrealistisch beeld van het tienerleven, want wie bespreekt nou zijn seksleven met zijn eigen moeder? In deze serie is alles mogelijk en dat is wat het nou zo leuk maakt, want wat nou...als we wel stiekem dit soort 'moeilijke onderwerpen' bespreekbaar willen maken met onze ouders? Ik zal zeggen; laat je vooral verrassen door Sex Education, want je gaat het waarschijnlijk leuker vinden dan je denkt.

Over Sex Education 

In deze serie volgen we de tienerjongen Otis Milburn, die beschreven kan worden als een 'sociaal-ongemakkelijke jongen' en volgen we zijn leven als 'maagd' op de middelbare school. Samen met twee andere vrienden, Eric Effiong en Maeve Wiley, beginnen ze samen een kliniek op school en geeft Otis medeleerlingen sekstips voor hun rare en wonderbaarlijke seksproblemen, dat in ruil voor geld. De moeder van Otis (Dr Jean F. Milburn) is een sekstherapeut, waardoor Otis vaak ongemakkelijke gesprekken heeft met haar. 

Karakters met duidelijke kenmerken 

Zoals eerder is verteld, is Otis nogal een sociaal ongemakkelijke jongen. Zo sociaal ongemakkelijk dat je jezelf soms kan herkennen in zijn gedachtes of doen. Zijn leven als tienerjongen is namelijk niet alledaags en zijn reacties op bepaalde situaties zijn geniaal. Verder hebben we ook nog zijn beste vriend Eric. Ik zal niet te veel verklappen, maar hij gaat je hart veroveren. Een lievere diva dan Eric kan ik me na de serie moeilijk voorstellen. Eric is de soort vriend die we allemaal nodig hebben en ons comfort moet geven in moeilijke tijden. Otis en Eric eindigen niet alleen, want Maeve mengt zich tussen het tweetal. Maeve is een sexy, stoere meid die buiten de populaire groepen valt, maar er stiekem toch bovenuit springt door haar intellegentie. Naast Otic, Eric en Maeve, zijn er nog genoeg personages met een leuk persoonlijkheid waarvan je kan genieten. 

Wat is nog ongemakkelijk?

De situaties zijn vrijwel allemaal herkenbaar, alleen praten we er niet zo makkelijk over. Even een gesprekje over je intieme geslachtsdeel in een toilethokje is misschien niet zo alledaags, maar misschien wel heel gezond (who knows). De serie laat ons zien dat we ons niet hoeven te schamen als het gaat over persoonlijke (seks)problemen. Een goed voorbeeld is wanneer Lily op een dag Otis benadert om hem direct te vragen of hij haar wilt ontmaagden - en Otis hier nog degelijk rustig op antwoord. Lily is iemand die je waarschijnlijk niet zo snel zal vergeten en hardop om kan lachen. Haar persoonlijkheid en tekeningen die zij maakt over alien erotica, zullen je voor altijd bijblijven (op een goede manier). Deze serie bevat de perfecte balans tussen situaties die super ongemakkelijk zijn en humor, waardoor je dit makkelijk met je vrienden/vriendinnen kunt kijken.

Sex Education seizoen 1 is nu te zien op Netflix. 

Sex Education

45 min

Releasejaar: 2019

Comedy | Drama

Trailer & info