Tetris 99

Omschrijving Tetris 99

 

Een steengoede battle royale!

99 spelers… maar slechts één winnaar! TETRIS® 99 is de iconische puzzelgame zoals je die nog nooit hebt gezien. Lukt het jou de andere 98 spelers online* te verslaan?

Je speelt TETRIS® 99 tenslotte online tegen andere spelers van over de hele wereld!

Maak slim gebruik van Tetris, KO de andere 98 spelers en blijf als enige overlevende over!

Blokkenbasics

Bovenaan het scherm verschijnen er diverse Tetrimino's en het is aan jou om ze met de richtingsknoppen naar de juiste plek te begeleiden en te voorkomen dat het scherm helemaal vol raakt. Als je een rij vol krijgt met stenen, wordt de lijn schoongeveegd en verdien je punten. Als je vier lijnen tegelijk schoonveegt, behaal je een 'Tetris' en als het je lukt om meerdere Tetris achter elkaar te krijgen, verdien je echt veel punten!

Een blok aan het been

Als je twee of meer lijnen tegelijk schoonveegt, stuur je Garbage Blocks naar je tegenstanders, waardoor hun scherm gevuld wordt met blokken die lastig op te ruimen zijn. Omdat er 98 andere spelers zijn, zullen de Garbage Blocks je constant om de oren vliegen. Laat je niet kennen en sla terug door zelf lijnen schoon te vegen!

Je wordt gewaarschuwd voordat je met een Garbage Block te maken krijgt en je kunt zelfs zien hoeveel lijnen er jouw kant op komen. Er is dus nog tijd om je voor te bereiden! Blijf dus altijd alert en verander van aanpak wanneer dat nodig is. Met de rechterstick kun je kiezen naar welk type speler je je eigen Garbage Blocks stuurt.

Zet ze voor het blok

Je kunt ervoor kiezen om de topspelers te belagen, je vizier richten op diegenen die al bijna klaar zijn, spelers terugpakken die jou aanvallen… of gewoon Garbage Blocks naar willekeurige spelers sturen! Met de juiste strategie kan iedereen winnen! Je kunt met de linkerstick zelfs handmatig kiezen wie je wilt aanvallen.

Je krijgt badges als je andere spelers verslaat. Hoe meer badges je hebt, hoe hoger je aanvalskracht is en hoe meer lijnen je tegelijk naar tegenstanders stuurt.

Vakwerk

Je kunt altijd zien hoe je het doet ten opzichte van je concurrentie. Je eigen speelveld wordt namelijk omringd door miniatuurversies van de schermen van je tegenstanders! Kijk echter niet te lang naar die schermen. Blijf geconcentreerd en stop niet voordat al je tegenstanders verslagen zijn!

Statistisch gezien…

Buiten het gevecht kun je statistieken inzien om je KO-aantal te bekijken, je T-Spins bij te houden, en meer. Win zo vaak als je kunt, verhoog je spelersrang en laat de rest van de wereld zien hoe goed jij puzzels op kunt lossen!

Evenementen!

In TETRIS® 99 worden er speciale online-evenementen gehouden. Als je een wedstrijd in een van zulke online-evenementen wint, maak je kans om een prijs te winnen. Binnenkort geven we hierover meer informatie!

 

Trailer

Reacties op Tetris 99