Top 10: Videoland-series 2018

2018 komt al weer bijna tot een einde. Wij checkten de series van Videoland en hebben de beste 10 van het afgelopen jaar voor jou op een rijtje gezet.

The Blacklist

De misdaadserie Blacklist over de beruchte crimineel Reymond Reddington is een absoluut hoogtepunt in 2018 op Videoland. Als Reddington besluit zichzelf aan te geven, biedt de briljante voortvluchtige aan de FBI te helpen met het vinden van criminelen die onvindbaar zijn voor de FBI en CIA. Onder een voorwaarde: hij wil alleen samenwerken met Elizabeth Keen. Gedurende de afleveringen van ongeveer 45 minuten gaat de FBI samen met Reddington op zoek naar de meest gevaarlijke criminelen uit de Blacklist van Reddington.

The Good Doctor

The Good Doctor is een medische dramaserie over dr. Shaun Murphy. Deze geniale jonge chirurg met autisme wordt aangenomen in het St. Bonaventure Hospital in San Jose om zijn specialiteit tot chirurg af te ronden. Al snel blijkt hij een geweldige toevoeging te zijn voor het ziekenhuis, maar toch hebben veel collega’s hun twijfels over zijn komst vanwege zijn autistische stoornis. 

The Handmaid's Tale

The Handmaid’s Tale is een dramaserie die zich afspeelt in Gilead, een totalitaire samenleving die ooit deel uitmaakte van de Verenigde Staten. Gilead lijdt onder milieurampen en een kelderend geboortecijfer. Vrouwen worden bestuurd door een bizar fundamentalistisch regime dat vrouwen als staatseigendom ziet. Offred is een van die weinige overgebleven vruchtbare vrouwen die actief is als dienstmaagd binnen het huishouden van de Commandant. Er zijn nog maar twee doelen over: overleven en haar dochter terugvinden.

Once Upon a Time

Na een vloek komen alle sprookjesfiguren terecht in het kleine stadje Storybrooke, dat een eigenaardige aantrekkingskracht heeft. Dat is niet het enige, ook de tijd blijft maar liefst 28 jaar lang stil staan, waardoor iedereen dezelfde leeftijd houdt. Door het zoontje van Emma Swan, Henry, die zij 10 jaar geleden had afgestaan komt ook Emma terecht in het stadje. Als ze haar zoontje mee wil nemen, komt ze niet meer weg en lijkt ze thuis te horen in Storybrooke. In de fantasieserie Once Upon a Time komen alle sprookjes naar voren en ligt het lot in handen van Emma Swan, de enige die de vloek kan stoppen. Zal het haar lukken?

Imposters

In de komische dramaserie Imposters lijkt alles van een leien dakje te gaan voor de mooie, maar gevaarlijke Maddie. Als alles goed lijkt te gaan in de liefde slaat ze toe en zonder dat de slachtoffers het door hebben heeft Maddie ze weer beroofd van al hun bezittingen. Voor Maddie lijkt dit een gewone zaak, waar ze tot op heden steeds mee weg kwam. Totdat haar laatste slachtoffers Richard, Ezra en Jules besluiten een achtervolging in te zetten en haar op te sporen. Maar om Maddie te kunnen vangen, zullen de drie mannen eerst zelf meesteroplichters moeten worden. 

Peaky Blinders

Peaky Blinders is een rauwe serie over een Britse bende. Het verhaal speelt zich af in 1919 in Birmingham, waar de familie Shelby aan het roer staat van de gevreesde bende Peaky Blinders. Ze staan bekend om het verdienen van geld met illegale weddenschappen en het bieden van bescherming op de zwarte markt. Nadat er een krat met geweren vermist raakt gaan ze ook daarmee hun geld verdienen. De bende lijkt alles in handen te hebben, maar dan lijken er ineens meerdere bendes, Communistische revolutionairen en leden van de IRA in de wijk Small Heath te komen die ook op jacht gaan naar wapens. Aan de meedogenloze politiechef, Winston Churchill, de taak oom orde op zaken te stellen in de stad.

Taken

Als op een doodgewone dag een trein wordt gekaapt, komt voormalig groene baret Bryan Mills in actie tegen twee gewapende mensen. Na een tragische privégebeurtenis, waarin zijn zus tijdens het gevecht komt te overleiden, staat zijn hele leven op zijn kop en moet hij hard zijn best doen om zijn trauma te overwinnen. Als reactie hierop is hij uit op wraak en gaat hij aan de slag als CIA-agent, waardoor de meest gevaarlijke en dodelijke situaties zich voor doen. De spannende misdaadserie Taken is gebaseerd op de gelijknamige filmserie van Besson.

Nieuwe Buren

In de Nederlandse ‘Nieuwe Buren’ verhuizen Eva en Peter naar een nieuwe woning in de stad. Alles lijkt rustig te verlopen totdat de dood van hun eerste kind hun wereld op z’n kop zet. Hun nieuwe buren willen hun maar al te graag helpen, maar dat leidt tot grote gevolgen. In de serie met een ijzersterk verhaal speelt het ‘swingerbestaan’ een centrale rol. Ondanks dat het niet goed is verlopen bij hun eerste kind blijft Eva de wens hebben om kinderen te krijgen. Aangezien Peter niet is staat is haar daarbij te helpen smeden Eva en overbuurvrouw Rebecca een plan...

Mocro Maffia 

Mocro Maffia is een fictieve misdaadserie over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Met zijn drieëen hebben zij de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk gemaakt. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. In deze Amsterdamse oorlog tussen Amsterdamse jongeren die afkomstig zijn uit Marokko zal het er hard aan toe gaan. De reacties op de misdaadserie zijn lovend. "Het is niet normaal", stelt acteur Robert de Hoog. Daarmee verdient de succesvolle serie zeker een plek in de lijst.

Famke Louise

Famke Louise is de afgelopen tijd veelbesproken en in 2018 is er een documentaire over de 20-jarige vlogger/zangers op Videoland verschenen. In de docuserie 'Famke Louise' leer je een compleet andere kant van de artiest kennen. Zo komen onder meer de verschillende contrasten in haar leven aan bod. Haar plek in de spotlights versus hoe jong, stil en onzeker ze eigenlijk is wordt besproken, maar ook de vele fans en volgers die ze heeft versus de haters. Zie wat de extreme bewondering, maar ook haat met haar doet.

The Handmaid's Tale

60 min

Releasejaar: 2019

Drama | Sci-Fi | Thriller

Trailer & info
The Blacklist

43 min

Releasejaar: 2013

Crime | Drama | Mystery | Thriller

Trailer & info
Peaky Blinders

60 min

Crime | Drama

Trailer & info
The Good Doctor

41 min

Releasejaar: 2017

Drama

Trailer & info
Once Upon a Time

60 min

Releasejaar: 2017

Adventure | Fantasy | Romance

Trailer & info
Taken

41 min

Releasejaar: 2017

Action | Drama | Thriller

Trailer & info
Imposters

41 min

Releasejaar: 2017

Comedy | Drama | Mystery

Trailer & info
Mocro Maffia

60 min

Releasejaar: 2018

Crime

Trailer & info
Famke Louise

Releasejaar: 2018

Documentary

Trailer & info