Hulu 'geïnteresseerd in redden Marvel's Daredevil en Luke Cage'

Het was een grote schok voor iedereen toen we te horen kregen dat de Marvel-shows van Netflix afgelopen jaar werden geannuleerd. Nu heeft Hulu aangegeven open te staan om de shows op te vangen en Daredevil en Luke Cage nieuw leven in te blazen.

Dat populaire Marvel-shows zoals Daredevil en Luke Cage worden gecanceld wordt niemand blijer van. Maar er is nog hoop. Senior Vice President van Originals bij Hulu, Craig Erwich, heeft in een interview met TheWrap verklaard dat ze geïnteresseerd zijn in titels onder de Marvel-naam.

"Marvel heeft meerdere titels waarin we geïnteresseerd zijn. Het hangt er maar net vanaf wanneer ze er klaar voor zijn en het belangrijkst, wie achter deze dingen zal staan", aldus Erwich. 

De afgelopen maanden heeft Netflix drie van de vijf populaire Marvel-shows geannuleerd, waaronder helaas Daredevil, Iron Fist en Luke Cage. Ook Jessica Jones gaat ons verlaten na de derde seizoen van de serie. Vorige maand debuteerde seizoen twee van The Punisher op Netflix, zonder een aankondiging van een derde seizoen. 

MEER: Preview: The Punisher Seizoen 2

Fans hadden al een vermoeden dat de annuleringen kwamen doordat Disney hun nieuwe streaming-dienst heeft aangekondigd die tegen het einde van 2019 zal verschijnen, waarbij er een mogelijkheid is dat Disney+ meerdere tv-series samen met Marvel Studios gaat ontwikkelen. De vermoedens klopten hier en daar, Disney heeft namelijk aangekondigd dat zij de X-Men franchise zullen overnemen, dus daar kunnen we met z'n allen naar uitkijken. 

Zestig procent van Hulu zal van Disney zijn als de Fox-deal met Disney wordt afgesloten. Hulu heeft aangekondigd dat ze een deal met Marvel hebben getekend voor verschillende animatieseries, waaronder de nieuwe serie: Howard the Duck. 

Erwich vertelt dat dit soort zaken ze kan helpen om meer zaken te krijgen. Doordat zij een goede en creatieve relatie hebben met Marvel, kunnen er vanuit hier kansen ontstaan. "Sinds Runaways hebben wij een samenwerking met Marvel, we beginnen nu aan deze geanimeerde shows."

Met zo'n grote fusie als die van Disney en Fox, onstaan er automatisch sceptische gedachtes. Gelukkig heeft Fox al bevestigd dat ze niet van plan zijn de klassieke animatieserie The Simpsons stop te zetten. Veel fans kijken uit naar het moment dat Disney de Marvel X-Men franchise overneemt. 

Hulu is momenteel niet beschikbaar in de Benelux.

MEER: Netflix zet streep door Marvel's Daredevil

Marvel's Daredevil

54 min

Releasejaar: 2015

Action | Crime | Drama | Fantasy | Sci-Fi | Thriller

Trailer & info
Marvel's Luke Cage

55 min

Releasejaar: 2016

Action | Crime | Drama | Sci-Fi | Thriller

Trailer & info