Netflix zet streep door Marvel's Daredevil

Hoewel seizoen 3 van Marvel's Daredevil over het algemeen zeer positief werd ontvangen, is de serie nu alsnog stopgezet door Netflix. Zou de nieuwe streamingdienst van Disney roet in het eten gooien?

Marvel's Daredevil is na drie seizoenen stopgezet door Netflix.

Deadline heeft een statement van Netflix ontvangen waarin staat dat "Marvel's Daredevil niet zal terugkeren voor een vierde seizoen op Netflix. We zijn ontzettend trots op het laatste seizoen en ondanks dat we weten dat we veel fans teleur zullen stellen, willen we op een hoogtepunt stoppen. We zijn showrunner Erik Oleson, alle schrijvers, de crew en cast ontzettend dankbaar voor hun inzet. We willen ook de fans bedanken voor hun jarenlange steun. Ondanks dat er geen nieuwe afleveringen bij zullen komen, zullen de huidige seizoenen van Daredevil de komende jaren gewoon op Netflix te zien zijn. Daarnaast zullen de personages uit de serie voortleven in andere projecten van Marvel."

Al eerder werden Marvel/Netflix-series Iron Fist en Luke Cage gecanceld. De reactie van het publiek was hierbij meer gemengd, gezien die shows een meer gematige ontvangst hadden. Nu zijn alleen Punisher en Jessica Jones nog actief, de nieuwe seizoenen zijn hier al bevestigd. The Punisher keert in 2019 terug, Jessica Jones wordt op dit moment geschoten. Het is nog even afwachten wat met deze series gebeurt als ze ook zijn uitgezonden, maar we kunnen er redelijk van uitgaan dat ook Punisher en Jessica Jones geen toekomst hebben op Netflix straks.

Iron Fist was de eerste serie waar Netflix mee stopte enLuke Cage was de week erna het haasje. Showrunner Eric Oleson tweette op 16 november nog dat hij een vierde seizoen van Daredevil had gepitcht, maar dit heeft niet mogen baten.

Het cancelen van alle series hangt wellicht samen met het feit dat Disney bezig is zijn eigen streamingsdienst van de grond te krijgen. Disney+ zal zijn eigen Marvel-series aanbieden. Zo zal onder andere Tom Hiddleston spelen in een Loki-serie. We zetten eerder al alle info rondom Disney+ voor je op een rijtje.

Seizoen 3 van Daredevil werd jubelend ontvangen: "Als de eerste zes episodes een goede indicator zijn, dan is seizoen 3 van Daredevil een van de beste toevoegingen aan het Marvel/Netflix-universum", zo meldt Mick in zijn recensie van seizoen 3. "De actie is van eenzaam hoog niveau, elke klap van Daredevil lijkt snoeihard aan te komen op de bloedende gezichten van zijn tegenstanders."

Marvel's Daredevil

54 min

Releasejaar: 2015

Action | Crime | Drama | Fantasy | Sci-Fi | Thriller

Trailer & info