Altered Carbon

8.1

Genres: Action, Crime, Drama, Sci-Fi, Thriller

Releasejaar: 2018

60 min

Bekijk op IMDB.com

Omschrijving Altered Carbon

Altered Carbon

Altered Carbon is de volgende Netflix Original-serie, geheel in een futuristisch jasje. De serie speelt zich 300 jaar in de toekomst af, een tijd waarin het mogelijk is om het bewustzijn van een mens te downloaden, op te slaan en over te zetten naar een ander lichaam. De serie heeft sterke invloeden van cyber-punk en zal zich afspelen tegen een dystopische achtergrond. De serie is gebaseerd op een sciencefictionboek van Richard K. Morgan, een Britse schrijver die bekend is van zijn vele sci-fi-achtige boeken.

Waar gaat Altered Carbon over?

In de wereld van Altered Carbon is de dood niet langer een blijvend gegeven. Door ver doorontwikkelde technologie is het 300 jaar in de toekomst mogelijk om de inhoud van jouw hersenen - jouw bewustzijn - te downloaden en over te zetten naar een nieuw lichaam. Op de posters van de serie is dan ook de slogan 'No Body Lives Forever' te lezen, een referentie naar het wisselen van lichamen terwijl je bewustzijn hetzelfde blijft. 

Takeshi Kovacs (gespeeld door zowel Joel Kinnaman als Will Yun Lee) is een soldaat die 250 jaar geleden het loodje legde tijdens een vuurgevecht. Zijn bewustzijn is al die tijd echter opgeslagen en is nu in een nieuw lichaam geplaatst. Dit door de prominente en steenrijke Laurens Bancroft (James Purefoy), die de hulp van de soldaat hard nodig heeft om een moord op te lossen - zijn eigen moord, om precies te zijn. 

Altered Carbon belooft een sciencefictionserie te zijn die fans van Blade Runner en Black Mirror op de wenken bedient. Hoofdrolspeler Joel Kinnaman gaf ook aan dat de serie een exorbitant groot budget had, volgens hem 'groter dan drie seizoenen Game of Thrones bij elkaar opgeteld'. 

Wanneer komt Altered Carbon uit?

Altered Carbon is sinds 2 februari te zien op Netflix. De 10 afleveringen zijn vanaf die dag in zijn geheel te checken. Binge-kijkers kunnen dus hun slag slaan!

Seizoenen

Trailer

Reacties op Altered Carbon