Netflix tweet: “Gebruik iemand anders zijn account, zoals iedereen dat doet”

Netflix India stuurt een wel heel opmerkelijke tweet de wereld in, waarin het gebruikers oproept om accounts te delen.

Delen mag hoor...

Het Twitter-account van Netflix India heeft wel een heel interessante tweet gedeeld. Het Indiase account reageerde op een tip van een twitteraar die zei dat hij een manier had gevonden om gratis naar Netflix te kijken, de tip is inmiddels van Twitter gehaald.

Netflix India reageerde op die tweet met: “Dit is absoluut nep. Als je gratis Netflix wil kijken, gebruik dan alsjeblieft iemand anders zijn account, zoals iedereen dat doet.” Het is opmerkelijk dat Netflix mensen aanzet om accounts te delen, maar er zit wel een addertje onder het gras.

avatar: The Last Airbender Netflix nederlands ondertiteling

... volgens de regels

Volgens de regels van de streamingdienst mogen gebruikers niet zomaar wachtwoorden uitwisselen, je moet een eigen account hebben. Dat is zodat mensen die in hetzelfde huishouden wonen wel een account kunnen delen, en dat accounts niet zomaar overal gedeeld worden.

De tweet is dus vooral een ludieke opmerking naar deze slimme twittergebruiker, maar moet met een korreltje zout genomen worden omdat de regels aangepast zijn om misbruik tegen te gaan.

Bekijk hier hoe er honderden nieuwe films beschikbaar zijn op Film1 en kijk ook al welke films er in januari naar Disney+ toe komen.