HBO Max en Discovery+ gaan samen onder nieuwe naam

Het was al bekend dat Warner Bros. twee grote streamingdiensten gaat samenvoegen, namelijk HBO Max en Discovery+. Details over deze samenvoeging waren schaars maar daar komt volgens The New York Times vandaag verandering in.

Nieuwe naam

W​arner Bros. maakt vandaag meer details bekend over de samenvoeging van HBO Max en Discovery+. Dat melden bronnen aan The New York Times. Beide streamingdiensten gaan verder onder de nieuwe naam 'Max'. De samenvoeging is het gevolg van de fusie tussen WarnerMedia en Discovery Inc. van vorig jaar. Deze fusie -die 43 miljard dollar kostte- zorgde voor veel ophef omdat veel projecten werden geannuleerd, waaronder Batgirl en Scoob! Holiday Haunt.

​Dnieuwe streamingdienst gaat het aanbod van beide diensten samenvoegen. We kunnen dus blijven genieten van klassiekers als Succession, House of the Dragon en The Last of Us Content van Discovery+ zoals Fixer Upper, Dr. Pimple Popper en Property Brothers wordt daar nog aan toegevoegd.

L​evenslange korting op HBO Max

W​arner Bros. gaat de nieuwe streamingdienst in mei of juni lanceren voor een prijs van 16 dollar per maand. Daar komt ook een goedkoper alternatief met reclame bij. Beide abonnementen zijn nu ook bij HBO Max beschikbaar. In de Verenigde Staten kost het standaard HBO Max-abonnement ook 16 dollar.

D​e lancering van Max in Europa laat langer op zich wachten. Wij kunnen pas begin 2024 kijken naar de content van Max. Welk tarief er dan aan gaat hangen is niet bekend. Veel mensen maken zich zorgen over de levenslange korting van 50 procent die dan zou kunnen verdwijnen. Het Twitter-account van HBO Max gaf vorig jaar nog aan dat er er geen plannen zijn om iets te veranderen aan de 50%-kortingsactie.

Momenteel kosten HBO Max en Discovery+ respectievelijk 5,99 en 3,99 euro per maand in Nederland. Dat die tarieven omhoog gaan is vrijwel zeker. Warner Bros. heeft al eens aangegeven dat HBO Max en Discovery+ momenteel goedkoper zijn dan zou moeten.

Te sterke concurrentie?

M​et de samenvoeging van de twee streamingdiensten wil Warner Bros. uiteraard de concurrentie aangaan met Netflix en Disney+. Er zijn ook twijfels over de fusie die Warner Bros. mogelijk een monopolie verschaft. Vier Democraten hebben daarover een brief geschreven naar het Department of Justice, het ministerie van Justitie van de Verenigde Staten. In de brief vragen ze om de fusie tussen WarnerMedia en Discovery Inc. opnieuw te bekijken, aangezien er "potentieel concurrentieverstorende praktijken kunnen worden toegepast die de keuze van de consument vermindert en werknemers op de getroffen arbeidsmarkten schaadt."

O​f de fusie wordt herzien, is niet bekend. Tot die tijd kunnen we alvast wennen aan de nieuwe naam Max en genieten van de levenslange korting van 50 procent.

Succession

60 min

Releasejaar: 2018

Drama

Trailer & info