Friends gaat van Netflix verdwijnen

Friends zal uiteindelijk van Netflix verdwijnen en op een aparte streamingdienst worden gezet. Dit meldt Kevin Reilly, TBS- en TNT-president en baas van de aanstaande Warner Media-streamingdienst.

Moord! Brand! Hulp! Ieders favoriete serie gaat dan uiteindelijk écht verdwijnen van Netflix! Het is niet de eerste keer dat Friends op deze manier in het nieuws komt, maar het lijkt dan nu echt bevestigd. Volgens de baas van Amerikaanse zenders TBS en TNT Kevin Feilly is het slechts een kwestie van tijd voor Friends verdwijnt van Netflix en op de aanstaande Warner Media-streamingdienst wordt gezet. Dit zegt hij in een interview tijdens de Television Critics Association. Tijdens deze TCA-conferentie worden vaak nieuwe series, films en meer televisienieuws aangekondigd (via: Deadline).

"Ik denk dat je mag verwachten dat de kroonjuwelen van Warner uiteindelijk eindigen op onze nieuwe service. Het weghalen (van Netflix, red.) is zeker iets waartoe we bereid zijn", zegt hij. "Ik denk dat het voornamelijk niet een goed idee is om zulke assets te delen. Ik geloof dat ze exclusief moeten blijven."

Wat is er nou aan de hand? Toen Friends begin 2018 verscheen op Netflix, was het internet laaiend enthousiast. Eindelijk waren alle 10 seizoenen beschikbaar om te kijken wanneer je wilde, niet langer hoefde je een dure dvd- of blu ray-box aan te schaffen om van je favoriete vrienden te genieten. Eind vorig jaar kwam er plots slecht nieuws, op Netflix zelf was plots een datum verschenen waarop de serie zou verdwijnen. Precies een jaar nadat de serie voor streaming beschikbaar was, leken de rechten af te lopen.

Er kwam goed nieuws voor fans: Friends bleef nog wat langer te zien op Netflix! Dat was niet goedkoop voor de streamingdienst, naar verluidt moesten ze 100 miljoen dollar betalen om de rechten te kunnen verlengen - een pittige verhoging ten opzichte van het eerste jaar, dat ze voor 30 miljoen kregen. Er werd toen al door veel mensen geroepen dat deze deal niet eeuwig stand zou houden, dit zei onder andere AT&T CEO Randall Stephenson.

MEER: Update: Netflix legt 100 miljoen dollar neer voor Friends

We verwachten nu dat 2019 het laatste jaar gaat zijn dat je Friends op Netflix kan streamen. Dat betekent dat je tot 31 december 2019 hebt om 10 seizoenen te kijken. Dit zijn in totaal 236 afleveringen, waar je nog 323 dagen voor hebt. Dat is iets meer dan 2 afleveringen per 3 dagen, wat ons een prima schema lijkt om aan te houden. Stream je met ons mee?