Disney neemt Netflix-concurrent Hulu volledig over

The Walt Disney Company neemt de Amerikaanse streamingdienst Hulu volledig over. Disney had al 66 procent van de rechten in handen, maar zal ook de overige belangen van de Netflix-concurrent overnemen.

Disney

Na Disney's overname van 21st Century Fox over kreeg het bedrijf het meerderheidsbelang in Hulu. Disney koopt in 2024 ook de laatste 33 procent van de belangen van Comcast over, voor een afgesproken bedrag van 24,5 miljard euro (tenzij het bedrijf op dat moment meer waard is). De operationele werkzaamheden worden wel al direct overgenomen door Disney.

Hulu is een streamingdienst die niet verkrijgbaar is in Nederland, maar populair is in de Verenigde Staten. Hulu maakt net als Netflix ook eigen producties, waaronder de dramaserie The Handmaid's Tale, die in Nederland via Videoland te bekijken is. Het is mogelijk dat Hulu wordt samengevoegd met Disney's eigen aankomende streamingdienst Disney+. Deze dienst zal naar verwachting in 2020 in Nederland verschijnen en zal naast de gehele motion picture-bibliotheek ook nieuwe series bevatten.

Lees ook: