Disney+ verlaagt bandbreedte in Europa wegens coronavirus

Disney+ verlaagt de bandbreedte in Europa om het netwerk te beschermen tegen overbelasting ten tijde van het coronavirus. Mensen kijken deze maand meer online.

Een duit in het zakje

Disney+ volgthet voorbeeld van Netflix en YouTube om de streamingkwaliteit te verlagen zodat de bandbreedte wordt ontlast in tijden van het coronavirus. Volgens THR(via IGN) vertelde een uitvoerende bij Disney+, Kevin Mayer: “Disney wil altijd het juiste doen en daarom geven we gehoor aan de vraag van de Europese Commissie om de bandbreedte niet te overbelasten.”

Disney plus

Concreet moeten de maatregelen ervoor zorgen dat er een kwart minder belasting is op de bandbreedte. Dat gebeurt bovendien in samenwerking met de internetaanbieders in de landen waar de dienst live is, of live zal gaan op 24 maart.

In Nederland hebben we de streamingdienst van Disney al langer, maar Disney+ moet morgen verschijnen in Engeland, Ierland, Duitsland, Australië, Italië, Spanje, en Zwitserland. Frankrijk heeft de release uitgesteld en krijgt Disney+ pas op 7 april.