Dit is waarom je Netflix streams er de komende maand iets minder goed uitzien

Het zal je misschien opvallen dat deze maand je Netflix streams er niet zo goed uitzien als normaal. Dit komt omdat de EU heeft gevraagd of het bedrijf de HD kwaliteit naar standaard wil overzetten waar mogelijk, om zo niet te veel druk te zetten op het internet. De EU vindt het belangrijk dat het internet blijft draaien in deze tijd en Netflix kan daarmee helpen.

Keep the Internet alive

De Europese Unie herkent dat het internet in leven houden erg belangrijk is in tijden van de coronacrisis om zo iedereen geïnformeerd te houden. Nu veel mensen in quarantine zitten, spenderen ze veel uren met het bekijken van streams. Dit zorgt ervoor dat de internet aanbieders alle zijlen bij moeten zetten om te voldoen aan genoeg bandbreedte. Om te voorkomen dat het internet uitvalt, heeft Netflix ingestemd om hun streams te verlagen waar mogelijk. Als je de komende maand dent: "Waarom is mijn beeld niet HD?" Dan weet je nu waarom!

"Na gesproken te hebben met de commissie - en aangezien de buitengewone omstandigheden met het coronavirus - heeft Netflix besloten om de bitrate van streams in Europa te verlagen voor de komende 30 dagen", zegt een woordvoerder van Netflix tegen Variety. "We schatten dat dit het verkeer afkomstig van Netflix op Europese netwerken zal verlagen met ongeveer 25%, terwijl we nog steeds goede kwaliteit streams kunnen tonen aan onze leden."

CNN meldde eerder dat Thierry Breton van de Europese Commissie streamingdiensten had gevraagd om de kwaliteit van films en shows aan te passen van HD naar standaard uitzendingen om zo de groeiende vraag van gebruikers aan te kunnen tijdens de lockdowns.