Annihilation

Genres: Adventure, Horror, Mystery, Science Fiction, Thriller

Releasejaar: 2018

Bekijk op IMDB.com

Omschrijving Annihilation

Annihilation

Annihilation was origineel bedoeld als wereldwijde bioschooprelease, maar komt nu voor 17 landen direct uit op Netflix.

De film speelt zich af in een sciencefictiontoekomst waar een mysterieus buitenaards krachtveld, genaamd “de Shimmer”, de wereld op dreigt te slokken. Onderzoeken van het fenomeen lukt niet, want er komt niets of niemand terug uit de Shimmer.

Annihilation is geregisseerd en geschreven door Alex Garland en is gebaseerd op de roman Annihilation door Jeff VanderMeer. De film wordt geclassificeerd als een sciencefiction actie/horrorfilm.

De film is geproduceerd door DNA Films, Paramount Pictures, Scott Rudin Productions en Skydance Media. Sterren Natalie Portman, Tessa Thompson, Gina Rodriguez, Oscar Isaac, Sonoya Mizuno en anderen vertolken de hoofdrollen.

Waar gaat Annihilation over?

Het verhaal verkent de bizarre reis van een team van wetenschappers die een vreemd, afgesneden stuk grond verkennen dat bekendstaat als "Area X". Om Area X ligt een mysterieuze grens, een krachtveld, een gloeiende, veelkleurige waas, die een poort is naar een veranderde wereld.

Natalie Portman speelt de hoofdrol als een bioloog en ex-militair. Haar man, Special Forces militair, Kane vertrekt voor werk en laat niets meer van zich horen. Ze maakt zich zorgen, totdat ze een telefoontje krijgt. Haar man is in het onderzoekscentrum bij Area X, nadat hij nauwelijks levend terug is gekeerd van een missie in het gebied, waarvan nog niemand ooit is terug is gekomen. Hij had zich echter vrijwillig opgegeven om op deze missie te gaan.

Nu staat ze bekend als "The biologist”, samen met haar team, wiens codenamen ook hun beroepen zijn. Zij gaan op onderzoek uit voorbij de Shimmer. Ze vinden hier een gevaarlijke veranderde versie van de werkelijkheid die ze gewend zijn en moet erachter komen wat er aan de hand is.

Geldschieter Paramount pictures wilde de film veranderen, uit angst dat hij “te ingewikkeld” en “te intellectueel” zou zijn, na een slechte response van de screening.

De film is uiteindelijk niet veranderd en een gedeelte van de internationale uitgeversrechten ging naar Netflix. Annihilation belooft inderdaad een intense, ingewikkelde film te zijn, met een verrassende lastige onderwerpen, maar dat doet niet onder aan de kwaliteit.

Wanneer komt Annihilation uit?

Annihilation is vanaf 12 maart 2018 te zien op Netflix.

Trailer

Reacties op Annihilation