Top 10: Netflix Original-Series van 2018

2018 komt al weer bijna tot een einde. Wij checkten de Netflix Original-series en hebben een top 10 Netflix Originals-lijstje van het afgelopen jaar voor jou op een rij gezet.

10. The End of the F**ing World 

Vanaf 5 januari 2018 was de serie The End of the F**king World beschikbaar op Netflix. Al binnen een week werd er gespeculeerd dat het de beste serie van 2018 zou zijn. Nu bijna een jaar verder is die mening onveranderd en wachten de fans vol verwachting op het tweede seizoen dat is aangekondigd. De serie gaat over James, die het doden van dieren nu wel zat is. Hij is klaar voor een nieuwe uitdaging en loopt samen met Alyssa, die zijn nieuwe prooi lijkt te zijn, weg van huis. 

9. Atypical - Seizoen 2

De ontroerende komedie-serie Atypical over de autistische jongen Sam is een geliefde serie in 2018. Naast een aantal grappige momenten door situaties waar hij in terechtkomt, krijg je vooral veel medelijden met het sociale 'buitenbeentje' Sam. In seizoen 2 loopt hij weer tegen een aantal problemen aan, zeker tijdens zijn zoektocht naar een vriendin. Maar ook binnen de familie ontstaan daardoor problemen. 

8. 13 Reasons Why - Seizoen 2

In 2018 is er een vervolg uitgekomen van de meest besproken serie uit 2017, 13 Reasons Why, en is wederom veelbesproken is. In het tweede seizoen lijkt er weinig te zijn veranderd aan de situatie. Clay kan Hannah nog altijd maar niet uit zijn hoofd krijgen en Bryce gaat gewoon op dezelfde voet verder als waar hij gebleven was. Aan Clay de taak om overal een einde aan te maken.

7. The Sinner - Seizoen 2

Na het vorige seizoen met een hoofdrol voor Cora, die een moord pleegt onder bizarre omstandigheden, is in 2018 het nieuwe seizoen van The Sinner te zien. In het tweede seizoen gaan rechercheur Ambrose en detective Novack een dubbele moord onderzoeken. Het is een heel nieuw verhaal, maar met wederom een mysterieuze moord. Het tweede seizoen is net zo goed, zo niet nog beter dan het eerste seizoen en daarmee zeker het kijken waard.

6. Marvel Daredevil - Seizoen 3

De films en series van Marvel zijn razend populair en ook dit hoogtepunt van Marvel met het derde seizoen van Daredevil valt goed in de smaak bij de fans. Matt Murdock keert ook in dit derde seizoen weer terug om de strijd aan te gaan met Hell's Kitchen. Het is daarmee, tot de teleurstelling van veel Marvel-fans, het laatste seizoen van Daredevil. In de review van IGNis te lezen: "Netflix heeft met Daredevil een uitzonderlijk pareltje in handen die niet alleen voor fans van superhelden interessant is. Door het ijzersterke script en acteerwerk van hoog niveau zou deze serie bij meer mensen op de watchlist moeten."

5. The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House is een groot succes in 2018 op Netflix. De ijzingwekkende horrorserie focust zich op het verleden in het spookachtige Hill House van het gezin Crain, die door traumatische gebeurtenissen voor het leven getekend is. Als volwassenen keren de kinderen van de familie Crain terug naar het huis om te ontdekken of de dromen uit hun kindertijd slechts een verbeelding waren, maar niets lijkt minder waar... Deze serie is het kijken waard en zal voor kippenvel over je hele lichaam zorgen.

4. Orange is the New Black - Seizoen 6

Orange Is the New Black is een van de meest bekeken Netflix Original-series en heeft alom positieve kritieken ontvangen. In 2018 stond alweer het zesde seizoen van de komedie-drama serie klaar op Netflix, die erin is geslaagd om de dynamiek die in het begin ook zo goed werkte terug te brengen. Daarmee is het zesde seizoen, na een iets minder vijfde seizoen, wel weer het kijken waard.

3. Narcos: Mexico

Vanaf 16 november is de populaire serie Narcos terug met een nieuw seizoen. Na voorgaande successen wordt Narcos nu in een nieuw jasje gestoken. Een nieuw land. Een nieuw kartel. Een nieuw imperium. Waar de vorige seizoenen zich afspeelden in Colombia, zal het nieuwe seizoen zich afspelen in Mexico met een nieuw verhaal. Narcos: Mexico is weer het volgende grote succes van deze serie.

2. La Casa De Papel - Seizoen 2

Tijdens de overweldigende Spaanse serie, La Casa de Papel, probeert de professor samen met zijn team met de meest bijzondere en briljante overval ooit om met  2,4 miljard euro door de deuren van de Koninklijke Munt in Spanje naar buiten te lopen. In het eerste seizoen nam het team van de professor deze over om met een geniaal plan miljarden te stelen, waardoor iedereen alleen maar respect voor ze zou kunnen hebben. Zal het in seizoen 2 lukken om dit plan te laten slagen?

1. Riverdale - Seizoen 3

De Amerikaanse televisieserie Riverdale behaalde al grote successen met de voorgaande twee seizoenen, waarin Archie en zijn vrienden op jacht gingen naar de 'Black Hood'. In 2018 kwam het derde seizoen van Riverdale, waarin een nieuwe plaag Riverdale teistert. Het spel G&G (Gryphons and Gargoyles) lijkt de de stad volledig te hebben overgenomen. Het derde seizoen van Riverdale is nog steeds volop aan de gang en is ook zeker weer het kijken waard met dezelfde cast, maar een nieuwe verhaallijn. 

La Casa de Papel

70 min

Releasejaar: 2019

Action | Crime | Mystery | Thriller

Trailer & info
Orange Is the New Black

59 min

Releasejaar: 2013

Comedy | Crime | Drama

Trailer & info
Riverdale

45 min

Releasejaar: 2019

Crime | Drama | Mystery | Romance

Trailer & info
Marvel's Daredevil

54 min

Releasejaar: 2015

Action | Crime | Drama | Fantasy | Sci-Fi | Thriller

Trailer & info
The Sinner

45 min

Releasejaar: 2017

Crime | Drama | Mystery | Thriller

Trailer & info
The End of the F***ing World

25 min

Adventure | Comedy | Crime | Drama | Romance | Thriller

Trailer & info
The Haunting of Hill House

50 min

Releasejaar: 2018

Horror

Trailer & info
Atypical

30 min

Releasejaar: 2019

Comedy | Drama

Trailer & info
Narcos: Mexico

50 min

Releasejaar: 2018

Crime | Drama

Trailer & info