Sopranos Prequel: Wat we weten over de film

The Sopranos is volgens velen de beste serie ooit gemaakt en zette HBO voor eens en voor altijd op de kaart als onmisbare tv-zender. Hoewel er waarschijnlijk nooit een vervolg gaat komen op de serie zelf is er wel een script geschreven voor een prequel-film. Dit is wat we weten over deze film.

Het verhaal

De prequel van The Sopranos draagt de werktitel The Many Saints of Newark en zou zich afspelen in het New Jersey van de jaren 60, waar Italiaanse en Afrikaans-Amerikaanse groeperingen in een heftige strijd zijn verwikkeld. Hoewel The Sopranos dus later afspeelde, zagen we dit tijdperk al wel langskomen in de vorm van flashbacks. Het moment dat Tony Soprano zich bijvoorbeeld voor de eerste keer realiseert dat zijn vader en oom bij de maffia zitten, speelt zich rond die tijd af.

Geliefde personages

We verwachten dan ook veel personages terug te zien uit de zes seizoenen die de serie telde en hopen meer te ontdekken over de achtergrond van deze personages, zoals Junior en Livia. Daarbij lijkt het erop dat we meer te zien gaan krijgen van de vader van Tony, Giovanni “Johnny Boy” Soprano, wat al reden genoeg is om de prequel te kijken.

Het script is verkocht

The Sopranos-bedenker David Chase heeft het script van The Many Saints of Newark verkocht aan filmstudio New Line, waardoor niks meer de productie van de prequel in de weg staat. Het script werd geschreven door David Chase en Lawrence Konner, die ook al meeschreef aan The Sopranos. Chase zal daarbij als Producer optreden en denkt mee over het aanstellen van een regisseur. Warner Bros Pictures Group-voorzitter Toby Emmerich zegt het volgende over de film: “David is een meesterlijke verhalenverteller en wij, samen met onze collega’s bij HBO, zijn enthousiast dat hij heeft besloten om het Sopranos-universum uit te breiden middels een feature film.”

We weten niet wanneer we de prequel kunnen verwachten, maar tot die tijd kunnen we natuurlijk genieten van The Sopranos. De serie is te kijken via Ziggo Movies & Series XL en is verplichte kost voor iedere serieliefhebber.

Bron: Deadline

The Sopranos

55 min

Releasejaar: 1999

Crime | Drama

Trailer & info