Deze Oscar-winnaars kun je nu bekijken op Prime Video

Weet je niet wat je moet kijken op Prime Video? Een goed startpunt zijn de volgende Oscar-winnende films.

Oscaar-winnaars

De Oscars zijn vergeven en een aantal films die in de prijzen zijn gevallen, kun je gewoon streamen via Prime Video. Wij zetten drie winnaars voor je op een rijtje.

TENET

Oscar voor - Beste Visuele Effecten

Een naamloze CIA-agent (John David Washington) wordt na een mislukte zelfmoordpoging ingelijfd in een mysterieuze organisatie en op een missie gestuurd om het overleven van het menselijk ras te verzekeren. Dat is een hele mond vol, maar tegelijkertijd ook pas het begin van Christopher Nolan’s meest recente mindfuck, Tenet. Een film die - zoals we van Nolan gewend zijn - speelt met de tijd én vol zit met spectaculaire setpieces. Naast John David Washington speelt ook Robert Pattinson een belangrijke rol als zijn sidekick Neil. Samen moeten ze racen tegen de klok om het einde van de wereld te voorkomen.

Promising Young Woman

Oscar voor - Beste Originele Scenario

Promising Young Woman is het regiedebuut van Emerald Fennell, bekend van de populaire serie Killing Eve. De film vertelt het verhaal van Cassie (Carey Mulligan) die een mysterieus incident meemaakt dat haar leven voorgoed veranderde. Sindsdien leidt ze een niet één, maar twee levens, Overdag is ze een charismatische, veelbelovende jonge vrouw, ’s nachts struint ze elke nachtclub af waar ze zich dronken voordoet om zich te laten oppikken door bezorgde mannen. Tot op een dag een onverwachte ontmoeting haar de kans geeft om haar verleden recht te zetten.

Sound of Metal

Oscar voor - Beste Film Edit

Oscar voor - Beste Geluid

Metal drummer en drugsverslaafde Ruben (Riz Ahmed) krijgt na een optreden te maken met gehoorverlies, wat mogelijk het einde van zijn muzikale carrière betekend. Zijn bandlid en vriendin Lou (Olivia Cooke) brengt de herstellende heroïneverslaafde naar een afgelegen huis voor doven en slechthorenden. Nadat hij is verwelkomd in een gemeenschap die hem accepteert zoals hij is, moet Ruben kiezen tussen zijn nieuwe balans en de drang om het leven dat hij ooit kende terug te winnen. Met behulp van verrassende, innovatieve geluidstechnieken neemt regisseur Darius Marder het publiek mee in Rubens reis naar een zelden onderzochte wereld.

Tenet

150 min

Releasejaar: 2020

Action | Sci-Fi

Trailer & info
Sound of Metal

120 min

Releasejaar: 2020

Drama | Music

Trailer & info