5 films op Videoland die perfect zijn voor Moederdag

Op Moederdag is de hele dag met met je moeder doorbrengen, zoals de naam al suggereert, zeker een goed idee. In de 24 uur kun je van alles doen, dus daar moet minimaal één film gekeken worden. Samen op de bank met een bak chips, of buiten op de veranda met de tablet. Het maakt niet uit, maar wij hebben hier wel onze gouden Moederdag-kijktips:

What to Expect When You're Expecting

Komedie -  Cameron Diaz, Elizabeth Banks, Anna Kendrick, Matthew Morrison

Je weet nooit wat je moet verwachten.

Volg de levens van vijf onderling verbonden stellen in de omgeving van Atlanta, terwijl ze de spanning en de verrassingen ervaren van het hebben van een baby en beseffen dat het leven, ongeacht wat je van plan bent, niet altijd levert wat verwacht wordt. Want wat gebeurd er als je zwangerschap het niet eens is met je high-class leven;  je zwanger zijn niet zo makkelijk is zoals je het in je eigen boeken verteld; je eerste kind komt vóór er een eerste date is geweest of je de halve wereld over moet om een kindje te adopteren?

The Duchess

Drama -  Ralph Fiennes, Keira Knightley, Charlotte Rampling

Een vrouw in haar eigen recht.

Na een zorgeloze jeugd, is Georgiana Spencer in 1774 verheugd om op 17-jarige leeftijd te worden uitgehuwelijkt door haar ouders aan de hertog van Devonshire, een van de rijkste en meest invloedrijke mannen van Engeland. De hertog geeft haar een leven in luxe maar wilt haar alleen als moeder voor een opvolger, terwijl hij zijn aandacht aan andere vrouwen besteedt. Ze maakt naam voor zichzelf in het publieke oog, los van haar man wanneer ze verliefd wordt op jonge politicus Charles. Maar zelfs wanneer zij haar man een zoon baard is haar affaire en grote liefde in gevaar.

What Maisie Knew

Drama - Onata Aprile, Julianne Moore, Steve Coogan, Alexander Skarsgård

Moederschap is meer dan alleen biologie.

De zes jaar oude Maisie (Onata Aprile) woont in een appartement in New York met haar ouders, Susanna, een zanger in een rockband, en Beale, een internationale kunsthandelaar. Susanna en Beale voeren ruzie met elkaar en houden elkaar voortdurend in de war. Ze negeren Maisie vaak en laten haar achter in de verzorging van hun kindermeisje, Margo. Na de scheiding verhuist Margo naar het appartement van Beale en trouwen ze kort daarna. Als reactie op het huwelijk trouwt Susanna impulsief met Lincoln, een barman die ze amper kent. Maisie bindt met Lincoln, maar Susanna wordt al snel boos over hoeveel Maisie hem opwarmt.

St. Vincent

Komedie -  Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts

Hulp zit soms in onverwachte hoeken.

Maggie is een alleenstaande moeder die met haar 12-jarige zoon Oliver verhuist naar Brooklyn. Gedwongen om lange werkuren te draaien, geeft ze de zorg van haar zoon in handen van hun nieuwe buurman Vincent. Vincent is een hedonistische en grove oorlogsveteraan die naast hen woont, wiens verleden hem hebben achtergelaten zonder geld en toekomst. Er ontstaat echter al snel een vreemde vriendschap tussen het onwaarschijnlijke paar, wanneer de twee meer tijd met elkaar doorbrengen. Vincent leert Oliver om zijn mannetje te staan als buitenbeentje en Oliver ziet dat er meer aan Vincent is dan alleen zijn ruwe omgang met het leven.

The Age of Adaline

Drama,romantiek -  Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford

Eeuwig jong blijven is geen luxe als je niet samen oud kunt worden.

Na een ongeluk in 1937 raakt 29-jarige weduwe Adaline Bowman op magische wijze tijdloos, waardoor ze niet meer verouderd. Ze staat zichzelf nooit toe om in de buurt te komen van iemand die haar geheim zou kunnen onthullen, behalve haar dochter. Ze leeft in afzondering en eenzaamheid om veilig te blijven. Decennia gaan voorbij en een toevallige ontmoeting met charismatische Ellis Jones wakkert haar passie voor het leven en romantiek aan. Wanneer een weekend met zijn ouders de waarheid dreigt te onthullen, neemt Adaline een beslissing die haar leven voor altijd zal veranderen.

Welke film gaan jullie kijken deze zondag? 

What to Expect When You’re Expecting

110 min

Releasejaar: 2012

Comedy | Drama | Romance

Trailer & info
The Duchess

110 min

Releasejaar: 2008

Biography | Drama | History | Romance

Trailer & info
What Maisie Knew

93::(Toronto International Film Festival) min

Releasejaar: 2012

Drama

Trailer & info
The Age of Adaline

112 min

Releasejaar: 2015

Drama | Fantasy | Romance

Trailer & info
St. Vincent

102 min

Releasejaar: 2014

Comedy | Drama

Trailer & info