Film1: Film-Highlights Mei 2019

Film1 voegt een hoop toppers toe aan het aanbod van mei. We selecteerden de beste films voor je, met onder andere filmtips als BlacKkKlansman en Mandy.

Film1 Mei-Update

Film1 heeft bekendgemaakt welke films er in de maand mei worden toegevoegd. We hebben de lijst gecheckt en hieronder onze tips toegevoegd. Veel kijkplezier!

Goodbye Christopher Robin - Vanaf 3 mei

Getraumatiseerd door de Eerste Wereldoorlog, verhuist de Britse schrijver Alan Alexander Milne (Domhnall Gleeson) samen met zijn vrouw Daphne (Margot Robbie), hun zoontje Billy en kinderjuf Olive (Kelly Macdonald) vanuit Londen naar het platteland. De wandelingen die Milne met Billy maakt door de bossen, inspireren hem tot het schrijven van de kinderboeken over het jongetje Christopher Robin - Billy's echte naam - en diens speelgoedbeer Winnie-the-Pooh. De betoverende verhalen worden een groot succes en brengen hoop en troost aan heel Engeland. Maar kan de kleine Billy alle publiciteit rond 'de echte Christopher Robin' wel aan?

Unsane - Vanaf 4 mei

Sawyer Valentini (Claire Foy) probeert aan een stalker te ontsnappen door een nieuw leven op te bouwen in een andere woonplaats. Omdat haar gevoel van onveiligheid niet verdwijnt, zoekt Sawyer professionele hulp in het Highland Creek Behavioral Center. Zonder het in de gaten te hebben, stemt ze in met een vrijwillige opname in deze psychiatrische inrichting. Sawyer verzet zich hevig maar de paniek slaat pas echt toe wanneer ze ziet dat haar stalker zich uitgeeft voor een medewerker van de kliniek. Ze wordt door niemand geloofd en Sawyer begint zich af te vragen of haar angsten gegrond zijn of dat ze lijdt aan waanideeën.

Breaking In - Vanaf 10 mei

Na de moord op haar vader, gaat Shaun Russell (Gabrielle Union) samen met haar twee kinderen Jasmine en Glover terug naar de afgelegen woning waarin ze is opgegroeid om het te koop te zetten. Bij aankomst kunnen ze niet vermoeden dat vier inbrekers zich al in het huis bevinden, zoekend naar een grote som geld. Wanneer Jasmine en Glover door de criminelen worden gegijzeld, moet Shaun alles op alles zetten om haar kinderen te bevrijden uit de zwaarbeveiligde woning. Niets of niemand blijkt opgewassen tegen de vastberadenheid van een wanhopige moeder.

Love, Simon - Vanaf 11 mei

Niet ieder liefdesverhaal gaat over rozen. Voor de zeventienjarige Simon Spier liggen de zaken bijvoorbeeld behoorlijk ingewikkeld. Hij heeft zijn vrienden en familie nog steeds niet verteld dat hij homoseksueel is en wordt ondertussen online verliefd op een anonieme klasgenoot die zichzelf Blue noemt. Terwijl de twee jongens een hechte band krijgen via e-mail, probeert Simon te achterhalen wie deze Blue in werkelijkheid is. Alsof dat probleem nog niet groot genoeg is, valt hun onthullende correspondentie in handen van een scholier die Simon chanteert met het feit dat hij nog niet uit de kast is gekomen.

Mandy - Vanaf 18 mei

Noord-Amerika, 1983. In de bossen van de Pacific Northwest leiden de buitenstaanders Red Miller (Nicolas Cage) en Mandy Bloom (Andrea Riseborough) een vredig bestaan. Als hun veilige toevluchtsoord tussen de naaldbomen bruut wordt verstoord door een sekte geleid door de sadistische Jeremiah Sand, belandt Red in een fantasmagorische trip doordrenkt met bloederige wraak en doorspekt met vuur.

BlacKkKlansman - Vanaf 25 mei

De baanbrekende regisseur Spike Lee schreef het Oscar-winnende script van deze provocerende satire over politieman Ron Stallworth (John David Washington). Deze rechercheur uit Colorado Springs slaagde er als Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Samen met zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) weten zij tot in de hoogste kringen van deze geheime, extremistische organisatie binnen te dringen. De twee hebben als doel gesteld om de plannen van de KKK te dwarsbomen om de macht over te nemen in de stad.

Contraband - Vanaf 24 mei

Chris Farraday (Mark Wahlberg) heeft zijn criminele verleden achter zich gelaten, totdat zijn zwager Andy een drugsdeal verpest. Chris moet Andy's schuld afbetalen en wordt zo gedwongen om zijn specialiteit weer op te pakken: smokkelen. Samen met zijn beste vriend Sebastian verzamelt Chris een team waarmee hij naar Panama gaat om een lading vals geld op te halen. Maar niet alles verloopt volgens plan en Chris moet zien te navigeren door het criminele netwerk van gewelddadige drugsdealers, agenten en huurmoordenaars voordat zijn gezin hun doelwit wordt.

Intruders - Vanaf 31 mei

Clive Owen en Carice van Houten schitteren in deze angstaanjagende horrorfilm als de ouders van de twaalfjarige Mia, die een angstaanjagend opstel schrijft over Hollow Face - een monster dat bezit wil nemen van kinderen. Wanneer Mia vervolgens beweert dat ze in haar eigen slaapkamer is aangevallen, lijkt alleen jaar vader haar te geloven. Heeft ze een echte nachtmerrie over zichzelf uitgeroepen of blijkt alles een boze droom te zijn?

Contraband

109 min

Releasejaar: 2012

Action | Crime | Drama | Thriller

Trailer & info
Love, Simon

Releasejaar: 2018

Comedy | Drama | Romance

Trailer & info
Unsane

Releasejaar: 2018

Drama | Horror | Mystery | Thriller

Trailer & info
Goodbye Christopher Robin

Releasejaar: 2017

Biography | Drama

Trailer & info
Breaking In

Releasejaar: 2018

Action | Crime | Drama | Thriller

Trailer & info
Mandy

Releasejaar: 2018

Action | Drama | Fantasy | Horror | Thriller

Trailer & info
BlacKkKlansman

Releasejaar: 2018

Biography | Crime | Drama

Trailer & info