Dit zijn de nieuwe films en series op Videoland in juni 2022

Er is weer veel moois te zien op videoland de aankomende maand. Nieuwe series, tv-programma’s en zelfs een aantal grote Hollywoodfilms.

Grote Films

Videoland krijgt in juni een aantal grote Hollywoodfilms met verschillende genres. Een daarvan is de Post, een film gemaakt door Steven Spielberg met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrol. De film volgt uitgever Katharine Graham en journalist Ben Bradlee van The Washington Post die een doofpotaffaire willen blootleggen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit Amerika en zeker de moeite waard om te zien. Al is het enkel om de geweldige acteerkunsten van Streep en Hanks. The Post komt 4 juni op Videoland.

Wil je wat meer actie dan is Assassin’s Creed misschien leuk om te kijken. In deze blockbuster gebaseerd op de gelijknamige videogame kan Callum Lynch in de huid kruipen van zijn voorvader tijdens de 15e eeuw in Spanje. Eenmaal in het verleden ontdekt hij afkomstig te zijn van een geheim genootschap en leert hij meerdere vaardigheden over een duistere macht, die in het heden van Lynch nog altijd actief is. Assassin’s Creed komt 10 juni op Videoland.

Videoland vergeet gelukkig niet zijn roots als Nederlands platform want er komen ook nog Nederlandse films naar de dienst. Een daarvan is de horrorfilm Bumperkleef. In deze film maakt een gezinsman en zijn familie ruzie met een andere weggebruiker op de snelweg. Uiteindelijk bleek dit niet zo handig, omdat de andere bestuurder een ware psychopaat blijkt te zijn die enkel nog uit is op de vernietiging van de man en zijn gezin. Bumperkleef komt 1 juni op Videoland.

Andere films die in juni naar Videoland komen zijn: 12 strong (1 juni), A Simple Favor (1 juni), Farming (1 juni), Nerve (1 juni), The Public (1 juni), Power Rangers (1 juni), Willy op de Onbekende Planeet (1 juni), Penoza: The Final Chapter (4 juni), Into the Dark: Good Boy (6 juni), Before the Devil Know You’re Dead (12 juni), Buiten is het Feest (22 juni), De Elfkins: Een Klein Bakfestijn (23 juni) en The Courier (27 juni).

Nieuwe serie en Australische programma’s

Eind juni krijgt Videoland er een spannende nieuwe docu-dramaserie bij, Ze Weten Alles Van Je. In deze serie wordt het gedramatiseerde verhaal van Arjen Kamphuis, een cyberexpert die plots in Noorwegen vermist raakte, vertelt. Charlie Chan speelt in de show onderzoeksjournalist Nadia die zich compleet in de nog altijd onopgeloste zaak stort. Ze Weten Alles Van Je komt 29 juni op Videoland.

Er komen ook nog nieuwe seizoenen voor A Discovery of Witches op 6 juni en Devils op 13 juni. In Devils volgen we een Britse bankier die na de dood van zijn collega achter een duivels complot komt. In Discovery of Witches volgen we weer compleet iemand anders. In die serie probeert de briljante historica Diana Bishop haar heksenbloed te gebruiken om mysteries rond het bestaan van de magische wezens op te lossen.

Naast deze series zullen er ook een aantal nieuwe programma’s uitkomen. Veel daarvan zijn Australische versies van bekende programma’s. Denk aan Ninja Warrior Australië en Lego Masters Australië. Die komen allebei 4 juni op videoland te staan. Married at First Sight Australië komt 28 juni op de streamingdienst.

Andere programma’s die in juni op Videoland komen zijn: Het Perfecte Plaatje Argentinië (1 juni), Obese (1 juni), Blow-Up (3 juni), Chateau Planckaert seizoen 1 (5 juni), Humberto (13 juni), MTV’s Ex on the Beach Double Dutch (15 juni), Spoedeisende Hulp in De Nacht (20 juni) en Chateau Planckaert seizoen 2 (26 juni).

Documentaires

Er komt niet alleen een docu-dramaserie, maar ook een aantal documentaires op de streamingdienst te staan. Een daarvan is Willy Ribbs: De Eerste Zwarte Man Die De Indy 500 Reed. In deze docu wordt het verhaal van Willy Ribs vertelt. Hij was een geweldige coureur die door pure vastberadenheid de kleuren barrière in professioneel racen verbrak. De docu komt 7 juni op videoland.

Andere documentaires die in juni naar Videoland komen zijn: Op Hete Kolen: Het Leven volgens Emile Ratelband (3 juni), Het Ware Verhaal Tussen Ford en Ferrari (7 juni), Stedentrips met Gregg Wallace (14 juni), Playgrounds of the Rich and Famous (15 juni) en Amazing Spaces (19 juni).