Netflix stopt met gratis proefperiode in Nederland en België

Als je nog geen klant van Netflix was, kreeg je de kans om de dienst een maand lang gratis te proberen. Het bedrijf heeft besloten deze dienst uit te schakelen. De tekst op de homepage "probeer Netflix 30 dagen gratis" is vervangen door "word nu lid van Netflix."

Gratis Netflix kijken is voorbij

De speciale proefperiode pagina's van Netflix geven nu aan dat de dienst niet meer wordt aangeboden in België en Nederland. Als je gebruik wil maken van de dienst zul je netjes moeten betalen, of een account lenen van iemand anders. Elke keer een nieuwe account aanmaken om zo gratis Netflix te kijken, is dus niet meer mogelijk.

In andere landen is de proefperiode nog wel actief en het is nog niet duidelijk of dit zo zal blijven. Netflix heeft zelf nog geen officieel bericht naar buiten gebracht omtrent de aanpassing. De gratis proefperiode was al sinds het begin van Netflix in Nederland een optie.

Deze verandering komt mogelijk door het feit dat mensen elke maand een nieuw account aanmaakten om zo gratis te kunnen kijken. Het goedkoopste abonnement wat je kunt aanschaffen kost 8 euro in de maand, maar zoals gezegd, blijft een account 'lenen' van iemand het goedkoopst.