Alles wat je moet weten over een Videoland abonnement

We hebben eerder al Netflix,

Streamen met Videoland

Videoland is trots op zijn roots en laat dat zien door vooral veel Nederlandse content te bieden. Het werkt vooral met RTL-content, want RTL is eigenaar van Videoland. Hierdoor kun je bijvoorbeeld nog voor het op televisie is geweest al de nieuwe aflevering van Temptation Island of All You Need Is Love kijken. Ook kun je veel populaire televisieprogramma’s van RTL terugkijken, zoals diverse seizoenen Kopen zonder Kijken en Help, mijn man is klusser.

Daarnaast maakt Videoland ook eigen content, zoals documentaires over horloges, sneakers en OnlyFans. Ook de Videoland-serie Mocro Maffia is zeer populair. Er zijn ook populaire Engelstalige series te vinden op Videland, denk daarbij aan The Handmaid’s Tale en Blacklist. Er staan meer dan zevenhonderd titels van Nederlandse bodem op de streamingdienst.

Wat kost een Videoland abonnement?

Net als Netflix heeft Videoland gekozen voor drie abonnementen: basis, plus en premium. Basis kost 4,99 euro per maand en hiervoor kijk je op 1 scherm tegelijk. Je kunt niet op alle apparaten gebruikmaken van Videoland en series en films downloaden behoort niet tot de mogelijkheden.

Kies je voor het Plus-abonnement van 7,99 euro per maand, dan kun je wel offline kijken en is live kijken op twee schermen tegelijk mogelijk. Wil je liever op vier schermen tegelijk kijken, dan kies je voor Premium van 9,99 euro per maand. Ook daarbij kun je series en films downloaden om offline te bekijken. Ook goed om te weten: bij Plus en Premium kijk je reclamevrij, met Basic zie je wel commercials voorbij komen.

Op welke apparaten kun je Videoland kijken?

Videoland is te zien in de browser, maar ook via de Videoland-app op iPhone, iPad, Android, Apple TV, Chromecast, Ziggo Next, PlayStation 4 en een groot arsenaal aan smart-tv’s. Kortom, Videoland is op veel apparaten beschikbaar, al is het als Nederlandse streamingdienst op iets minder apparaten beschikbaar als bijvoorbeeld Netflix. Wel is Videoland vrij populair in ons land. Er zijn in 2020 900.000 betalende abonnees van Videoland gemeten en dat is een flinke upgrade van 2019, toen dat aantal nog rond de 650.000 lag.