Viaplay en HBO Max hebben elk een half miljoen abonnees in Nederland

Zowel Viaplay als HBO Max kan rekenen op een succesvolle start in de lage landen. Allebei de nieuwbakken diensten hebben volgens Emerce al meer dan een half miljoen abonnees verzameld.

Viaplay tot de Max.

Viaplay en HBO Max kennen in Nederland een goede start. Volgens Emerce, naar aanleiding van een Video Behaviour of Dutch Consumers-rapport van Telecompaper, behaalden Viaplay en HBO Max tot nu toe respectievelijk een marktaandeel van 7% en 8%.

Viaplay maakte dit jaar zijn intrede in Nederland en is momenteel de voornaamste manier om Formule 1 te kijken, sinds Ziggo de rechten aan ze is verloren. Een andere optie is F1 TV Pro, de eigen zender van Formule 1. F1 TV Pro heeft volgens het rapport een marktaandeel van circa 1% van de Nederlandse huishoudens.

HBO Max kwam op 8 maart uit en kon voornamelijk rekenen op een gigantische groei aan abonnees door een speciale introductieprijs. Iedereen die in de eerste maand een abonnement af zou nemen kreeg 50% korting voor het leven. Mede door deze actie heeft HBO nu meer dan 550.000 betalende leden.

Viaplay en HBO Max zorgen er nog niet voor dat een concurrent als Netflix binnen Nederland subscribers verliest. Netflix heeft net als vorig jaar een marktaandeel van 43% en groeit zelfs een beetje na een dip in 2021.

Westworld kon bij HBO Max ook op een nieuwe trailer rekenen: