Prijzen voor Netflix abonnementen krijgen forse verhoging

Nieuwe leden moeten meer gaan betalen voor Netflix. Bestaande leden krijgen binnenkort een mail over geleidelijke verhogingen van de abonnementskosten.

Money Heist.

Netflix heeft vandaag bekendgemaakt dat het per direct de kosten voor een abonnement op de streamingdienst gaat verhogen. Voor nieuwe leden gaat dit al direct gelden, terwijl mensen die al langer lid zijn een geleidelijke verhoging zullen zien. Deze nieuwe prijzen zijn al te vinden in een nieuw overzicht op de website van de streaming dienst.

De prijzen worden als volgt: € 7,99 voor Basic, € 13,99 voor Standard, € 15,99 voor Premium. Het basisabonnement wordt dus niet duurder, maar bij Standard en Premium zien we respectievelijk verhogingen van drie en twee euro. Op jaarbasis kan dat dus oplopen tot 36 euro extra voor het middelste abonnement, dat is niet mis.

In november van vorig jaar verhoogde Netflix al de abonnementsprijzen in de Verenigde Staten met één dollar voor Standard en twee dollar voor het Premium-abonnement. Afgelopen maand stegen de prijzen ook al in andere Europese landen en nu is Nederland dus aan de beurt.

Netflix kwam verder deze week voornamelijk in het nieuws door het gigantische succes van hitserie Squid Game. Kijk hier de trailer: