Nightflyers: trailer van "Psycho in Space" onthuld

Nightflyers is de nieuwe sciencefiction-horrorserie van Netflix. Deze is vanaf 1 februari beschikbaar op de streamingservice.

In Nightflyers gaat een hechte groep van acht wetenschappers in 2093 op zoek naar buitenaards leven. Ze besluiten om met hun ruimteschip 'The Nightflyer' naar de rand van het zonnestelsel te vliegen in de hoop contact te maken met de buitenaardse wezens. Al snel gebeuren er angstaanjagende en gewelddadige dingen aan boord, waardoor het wantrouwen in elkaar begint toe te nemen.

De cast bestaat uit Eoin Macken (The Night Shift), Sam Strike (Eastenders), Maya Eshet, Angus Sampson en Jodie Turner-Smith, die de hoofdrollen zullen spelen. Ook zijn er rollen weggelegd voor Gretchen Mol, die de rol Dr Agatha Matheson op zich zal nemen en David Ajala van The Fast & Furious 6. De serie is geschreven door George R.R. Martin, bekend van Game of Thrones. George omschrijft de serie als 'Psycho in space', waaruit blijkt dat het een enge serie zal gaan zijn. In eerste instantie was de serie Nightflyers, die gebasseerd is op de gelijknamige novelle van de Game of Thrones-auteur, gemaakt voor de zender SYFY, maar vanaf 1 februari is eerste seizoen van 10 afleveringen dus ook te zien op Netflix.