Netflix-abonnement wordt twee euro duurder

Netflix verhoogt al enige tijd de abonnementskosten in verschillende landen. Europese landen zijn nu aan de beurt. Nederland heeft er voorlopig geen last van, maar in België betaalt men al meer.

Bijleggen voor kwaliteit

Netflix meldt dat een verhoging noodzakelijk is in landen waar een Netflix Originals is gemaakt, België en Nederland worden samen gezien wegens dezelfde voertaal. De verhoging in België ging direct in voor nieuwe abonnees. Gebruikers met een account zullen bij de volgende rekening een hoger bedrag zien. Met de eerste Nederlandse Netflix Original Ares, kunnen we er vanuit gaan dat het bij ons ook wordt toegevoegd.

avatar: The Last Airbender Netflix nederlands ondertiteling

Concreet betekent dat het volgende:

Een Basic abonnement kost je nog steeds €7,99 per maand terwijl een standaard abonnement twee euro duurder is geworden en van €10,99 naar €12,99 is gegaan. Ten slotte zijn ook de premium-abonnementen verhoogd van €13,99 naar €15,99.

Die prijsverhoging is congruent met de verhoging die in de Verenigde Staten ook al werd ingevoerd. Iedereen zal dus meer moeten neertellen voor een Netflix-abonnement, dat meldt totaaltv.

Making a murderer

De prijsverhoging komt niet zonder reden, de streaming-gigant heeft miljarden geïnvesteerd in content om de strijd met Disney+, Hulu en Apple TV voort te kunnen zetten. Bovendien komen er in Amerika nog meer streamingdiensten uit zoals HBO Max en Peacock.

Netflix geeft namelijk niet alleen veel geld uit voor eigen content, Originals, maar wil ook rechten van bestaande films en series opkopen van mediabedrijven die ze in handen hebben. Wegens de steeds groter wordende concurrentie zijn daar meer middelen voor nodig.