The Haunting of Hill House krijgt mogelijk vervolg

The Haunting of Hill House is een van Netflix' meest succesvolle horrorshows, dus dat acteur Michiel Huisman en showmaker Mike Flanagan het al hebben over een volgend seizoen is dan ook geen verrassing.

Let op! Er volgen volledige spoilers voor seizoen 1 van The Haunting of Hill House.

Wie had dat ooit gedacht: een horrorserie - eentje met jump scares nog wel - die de top 10-lijstjes van veel seriefanaten zou halen. The Haunting of Hill House is een van de grootste verrassingen die Netflix voor ons in petto had dit jaar. Het is dan ook niet heel gek dat er hier en daar al wordt gesproken over een eventueel vervolg - hoewel dat met het huidige einde wat lastig zou worden. Toch zijn er meerdere aanpakken die momenteel worden overwogen.

Aan het einde van seizoen 1 van The Haunting of Hill House zien we hoe Steve, Shirley, Theo en Luke veilig weten te ontsnappen aan het bezeten Hill House. Dit dankzij hun vader Hugh, die zichzelf opoffert en zijn ziel achterlaat in het huis. De serie sluit af met de overlevers uit de familie Crain, die rond de tafel zitten om te vieren dat Luke 2 jaar afgekickt is van de drugs. Toch gonste het de afgelopen tijd op het internet over een hardnekkige theorie, die erop zou wijzen dat het einde dat we zien helemaal niet zo happy is. Luke's taart is namelijk rood, wat een indicatie zou kunnen zijn dat ze nog steeds in het huis zijn - in de kamer met de rode deur was immers steeds iets roods aanwezig dat aangaf dat de persoon of personen zich in de Red Room bevonden.

Nu heeft showmaker en regisseur Mike Flanagan al laten weten dat deze theorie niet klopt. "Als ze nog in de Red Room zijn, zou dat het offer van Hugh (en de show zelf) betekenisloos maken", zegt hij in een interview met TVLine. "Het einde moet je interpreteren zoals je het op eerste oogopslag ziet."

The Haunting of Hill House: Seizoen 2 of een nieuwe serie?

Deze laatste opmerking zou kunnen betekenen dat een tweede seizoen met de huidige personages niet meer mogelijk is, iedereen is immers happy en een open einde is hiermee afwezig. Een spin-off of een anthologieserie zou een oplossing kunnen zijn. Flanagan heeft dit ook al zo goed als bevestigd in een ander interview met Entertainment Weekly "Ik ben ook dol op het idee van een anthologie. Voor mij voelt het alsof de Crains genoeg ellende hebben meegemaakt. We hebben ze precies zo achtergelaten als bedoeld, zo willen we ze herinneren."

Nu heeft ook de Nederlandse acteur Michiel Huisman, die de rol van Steve vertolkt in de serie, een boekje opengedaan over een eventueel vervolg van The Haunting of Hill House. In een interview met Entertainment Weekly vertelt Michiel: “Tijdens het opnemen hadden we het al over hoe een tweede seizoen eruit komt te zien. Er zijn mogelijkheden om een tweede seizoen te maken. Ik zie het ook wel gebeuren dat de maker met een idee komt en vanuit daar een spin-off maakt binnen de wereld van Hill House. Het kan zoveel kanten op, Netflix staat open voor alles.” 

Het lijkt er dus op dat Netflix wel oren heeft naar een vervolg op de razend populaire horrorserie. Dat is ook niet zo gek, als je kijkt naar hoe succesvol deze relatief onbekende productie is geworden. 

The Haunting of Hill House

50 min

Releasejaar: 2018

Horror

Trailer & info