Doctor Who komt in de toekomst naar Disney Plus

BBC kondigde aan dat fans van de serie buiten Verenigd Koninkrijk en Ierland via Disney+ naar afleveringen kunnen gaan kijken. Deze verandering gaat in vanaf november 2023, wanneer de serie terugkeert voor de zestigste verjaardag.

Een ander huis

The Doctor en de TARDIS reizen af naar een nieuwe streamingdienst. BBC kondigde deze week aan dat fans van de serie buiten Verenigd Koninkrijk en Ierland via Disney+ naar afleveringen kunnen gaan kijken. Momenteel zijn de eerste tien seizoenen te zien bij Prime Video, maar de laatste drie ontbreken nog. Het is nog even de vraag of die uiteindelijk naar Prime Video komen, of dat die ook naar Disney+ afreizen.

Deze verandering gaat overigens in vanaf november 2023, wanneer de serie terugkeert voor de zestigste verjaardag. De oude afleveringen, die nu dus bij Prime Video te zien zijn, blijven waar ze nu zijn.

Verder kreeg het een compleet nieuw logo, welke hieronder te zien is.

We hoorden voor het eerst van de interesse van Disney+ in Doctor Who in juli, toen er via Bloomberg berichten naar buiten kwamen dat de streamingdienst de rechten wilde hebben voor de toekomst van de populaire serie.

M​et een nieuw seizoen van Doctor Who wordt er ook een nieuwe Doctor geïntroduceerd. Dit zal Ncuti Gatwa uit Sex Education zijn. Het wordt de eerste homoseksuele Doctor. Zijn grote vijand in het nieuwe seizoen wordt Neil Patrick Harris.