'Breaking Bad-universum krijgt film'

Breaking Bad is een van de meest populaire series en is alweer sinds 2013 afgelopen, maar nu lijkt er een film te komen.

De Albuquerque Journal meldt dat halverwege november een productie onder de naam “Greenbrier” begint in Duke City. Volgens de Albuquerque Journal komt dit nieuws komt van het New Mexico Film Office. De productie zou naar verluidt duren tot en met begin februari.

Het is echter niet bevestigd door het bedrijf dat Greenbrier inderdaad een Breaking Bad film is, maar volgens een bron die bij het project betrokken is, is dit wel degelijk het geval.

Greenbier zou over een gekidnapte man gaan die na zijn ontsnapping opzoek gaat naar vrijheid.

De film zal geproduceerd worden door Vince Gilligan en bronnen weten ook te melden dat hij het script zal schrijven. Gilligan heeft ook de Breaking Bad serie en de populaire spin-off You Better Call Saul geproduceerd. Het in nog onbekend of de film bedoeld is voor de bioscoop of tv.

Vince Gilligan sloot afgelopen juli een deal met Sony Pictures Television, waardoor dit zijn eerste project zou zijn onder dat contract.

Het is niet duidelijk of er bekende acteurs van de TV serie zullen terugkeren. Verder weten we niet of het om een vervolg of prequel zal gaan.

Het verhaal van Breaking Bad speelde zich af en werd opgenomen in Albuquerque. In de serie volgde we het verhaal van hoofdrolspeler Walter H. White, een scheikundedocent op een middelbare school, die longkanker kreeg. Samen met Jessie Pinkman besloot White meth te gaan produceren en verkopen, zodat hij zijn familie geld kon nalaten na zijn dood.

Breaking bad had 5 seizoenen en was een enorm succes, de serie won zestien Emmy Awards. De prequel Better Call Saul is afgeleid van de serie en is loopt nog steeds. De serie waar veel personages van Breaking Bad in voorkomen is net klaar met het vierde seizoen.

Breaking Bad had vijf seizoenen en won zestien Emmy Awards. De prequel Better Call Saul is afgeleid van de serie en is net klaar met zijn vierde seizoen.