Apple onthult binnenkort meer informatie over TV-streamingsdienst

Apple onthult naar verwachting later deze maand nieuwe details over zijn TV-streamingservice

In een aankondiging van Apple onthulde het bedrijf een persevenement dat zal worden gehouden op 25 maart om 18:00 uur in het Steve Jobs Theatre in Cupertino, Californië. Er zat een kleine gif bij de aankondiging die aftelt naar de datum (via The Verge).

Apple

In 2006 gebruikte Apple deze tagline op een evenement, waar ze de iTV onthulde. Ook kondigde ze toen aan dat ze films beschikbaar zouden stellen op iTunes.

CNBC meldt dat de service iPhone en iPad-eigenaar toegang biedt tot gratis originele shows. Ook kunnen ze zich aanmelden voor andere streamingdiensten, zoals Stars en Showtimes, hoewel deze waarschijnlijk ook buiten iOS beschikbaar zullen zijn.

Ondanks dat er nog niet zoveel bekend is over de TV-streamingserivice van Apple, weten we wel dat er meer bijna 30 shows in de maak zijn, waaronder shows van Oscar-winnaars Damien Chazelle, JJ Abrams en M. Night Shyamalan. Een van de shows zal een aanpassing zijn van de klassieke Time Bandits uit 1981 en mede-geschreven, geregisseerd en uitgevoerd worden door Taiki Waititi van Thor: Ragnarok.

Wanneer de dienst beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.