Nieuws

The Boy Who Harnessed The Wind: Officiële Trailer

Door Isabel Wang | The boy Who Harnessed The Wind is een Netflix-dramafilm. Tegen alle verwachtingen in bedenkt een nieuwsgierige jongen van dertien jaar oud een manier om zijn familie en dorp te redden van de hongersnood. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van William Kamkwamba.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal die zich plaatsvond in het jaar 2002. Het verhaal van William Kamkwamba begon al toen hij nog maar 14 jaar oud was. William's ouders konden het schoolgeld ter hoogte van $80,- niet meer betalen en dus moest William van school af. Daarop begon hij met zelfstudie, door naar de bibliotheek in zijn dorp te gaan. Daar vond hij het boek Using Energy en daarin zag hij een afbeelding van een windmolen en een verklaring over de werking daarvan. William dacht: "Als dit ding bestaat in dit boek, dan betekent het dat iemand anders erin slaagde om deze machine te bouwen." Met dit boek leerde William zichzelf om windmolens te bouwen en slaagde erin om in 2002 zijn eerste windmolen te hebben gebouwd. 

De trailer van de nieuwe Netflix-film: The Boy Who Harnessed The Wind geeft een duidelijk beeld weer van het waargebeurd verhaal. Het begint bij een hecht gezin, waarvan het duidelijk te zien is dat de vader een hoofdrol speelt en wilt dat William, die wordt gespeeld door Maxwell Simba, hem trots maakt op school. De regisseur van deze film is dezelfde persoon die de vaderrol speelt, namelijk Chiwetel Ejiofor. In een interview met het Sundance Institute vertelt Chiwetel dat hij het altijd al interessant vond iets te schrijven en te regisseren. "Het is een verhaal die zoveel elementen bij elkaar brengt, waardoor ik zelf soms moeite had met de kijk die we hebben op mensen die zich in extreme armoede bevinden. Hoe kijken we tegen hun situaties op en hoe kunnen we dat op beeld vertegenwoordigen", aldus Chiwetel.

Het dorp Malawi, inclusief William's gezin, gingen namelijk ten onder aan hongersnood en armoede. Daardoor voelde William Kamkwamba de drang om zijn dorp en familie te helpen. Met veel moeite heeft William zijn vader kunnen overtuigen met een oplossing. Met William's nieuwsgierigheid en moedigheid verzamelde hij puin en lukte het hem om op verschillende manieren energie te krijgen en misschien ook wel water.

Deze film brengt je terug naar 2002. "Ik wilde een film maken met een lichte ervaring van teleportatie, waardoor je even in een andere ruimte komt en wanneer je uit die ruimte bent, je je realiseert dat je verrijkt mag zijn met die ervaring en het moment die je had met die mensen", vertelt Chiwetel aan het einde van de interview met Sundance Institute. De film valt onder de categorie drama en zal waarschijnlijk een gevoelig punt raken. Door de vele elementen die in de film te zien zijn; zoals armoede, ravage en gehechte gemeenschap, zal het zeker wat emotie bij je loslaten. 

De film zal te zien zijn op 1 maart 2019, op Netflix.