Aanleg KPN glasvezel blijft groeien - ADV
Door Advertorial | Telecomprovider KPN blijft gestaag groeien met de aanleg van het glasvezelnetwerk. In Nederland zijn er verschillende providers die op dit moment bezig zijn met de uitrol van een snellere en stabielere internetverbinding. Dat gebeurt straat voor straat, wijk voor wijk. Dat KPN blijft groeien, is in de eerste plaats goed nieuws voor de provider. KPN heeft namelijk vooral op de glasvezeltak meer last van concurrentie van andere providers zoals T-Mobile, die momenteel ook bezig is met de uitrol van een eigen glasvezelnetwerk. Toch kiezen relatief veel consumenten voor het glasvezelnetwerk van KPN. KPN biedt in de gebieden waar glasvezel is uitgerold verbindingen met snelheden tot wel 1 Gbps download en upload aan.
Deze gesponsorde content wordt geleverd door een externe partij.
KPN groeit door
KPN groeit behoorlijk door. In het laatste kwartaal van 2022 wist de provider ook flink te groeien. De omzet steeg voor het derde kwartaal op rij bij de zakelijke tak. Ook zijn er meer klanten die kiezen voor een mobiel abonnement of glasvezelverbinding. Daarom maakt KPN haast om meer glasvezel in Nederland aan te leggen. De provider merkt wel dat andere providers ook bezig zijn met de aanleg van een eigen glasvezeldienst, maar toch kiezen veel consumenten voor KPN als glasvezelprovider.
Uitrol van glasvezel
Via Providercheck is het al mogelijk om te bekijken of glasvezel ook in de eigen wijk beschikbaar is. Klanten kunnen dan een internetverbinding met een snelheid van maximaal 1 Gbit downloadsnelheid en 1 Gbit uploadsnelheid afsluiten. De uitrol van KPN glasvezel gaat gestaag door. In 2022 heeft de provider 348.000 nieuwe huishouden toegevoegd aan het gebied dat glasvezel van KPN kan gaan gebruiken.
Daarnaast heeft de provider ook samenwerkingen met andere initiatieven, zoals bijvoorbeeld Glaspoort. Wanneer deze samenwerking mee wordt geteld, wist KPN vorig jaar meer dan een half miljoen nieuwe huishoudens toe te voegen aan het glasvezelnetwerk. Bijna de helft van Nederland wordt nu gedekt door KPN of Glaspoort.
Sneller internet met glasvezel
Wie kiest voor KPN Internet kan rekenen op een snellere verbinding. De provider is bezig om in de gebieden waar al glasvezel is aangesloten, de kabelverbinding af te schakelen. Kabelverbindingen zijn vaak een stuk instabieler en halen maar een fractie van de snelheid van glasvezel. Om deze reden wil de provider ervoor zorgen dat zoveel mogelijk klanten overstappen naar glasvezel van KPN. Er zijn ook steeds meer klanten die een glasvezelabonnement bij de provider afnemen. Mede daardoor steeg de totale omzet van het bedrijf over 2022 met 1,4 procent tot 5,3 miljard euro. Na aftrek van kosten heeft het bedrijf 766 miljoen euro aan winst behaald.
Dat is wel echt aanmerkelijk minder in vergelijking met het jaar ervoor (2021), toen KPN nog 1,3 miljard euro winst had. Maar het verschil kan verklaard worden door het feit dat KPN toen een deel van de glasvezelprojecten verkocht aan Glaspoort. Daardoor kreeg het bedrijf eenmalig extra inkomsten. De verwachting van KPN is dat het bedrijf ook dit jaar weer verder zal groeien en de uitrol van glasvezel internet nog verder kan doorzetten in Nederland, ondanks gestegen kosten van energie en personeel.