ADV: Dark Phoenix: Wie is Jean Grey? - Advertorial

Marvel Girl? Phoenix? Dark Phoenix? Wie is Jean Grey eigenlijk? Wij kennen haar het beste uit de X-Men-films waar ze als deel van het mutantenteam de wereld beschermt.

Deze gesponsorde content wordt geleverd door een externe partij.

Vrije vogel op zoek naar zichzelf

Jean Grey is een mutante met kinetische en telepathische krachten die ze in het begin niet onder controle had waardoor Professor X haar onder zijn vleugel nam. Door zijn training, begeleiding (met vallen en opstaan) is ze uitgegroeid tot een van de machtigste mutanten bij de X-Men, niet in de minste mate door haar Phoenix Force.

Grey kan dus in de gedachten van anderen kijken en die manipuleren net als dat ze met haar telepathische krachten voorwerpen kan laten zweven en een schild kan vormen. Toch is het de Phoenix Force die van Jean Grey de echte Dark Phoenix maakt, wellicht de sterkste mutant die ooit op de aarde rond zou lopen. Kortgezegd is de Phoenix een entiteit die zich bindt aan bepaalde personages, bij Jean Grey is dat dus het geval wat een interne strijd oplevert tussen de allesverwoestende macht die ze plots bezit en het goede in haar.

Jean Grey is getrouwd met Cyclops en wordt gezien als een van de machtigste mutanten en is zelfs sterker dan Professor X die een plekje in zijn hart heeft voor haar. Bovendien kan ze via haar telepathie met dieren communiceren, waarschijnlijk is zij de enige mutante die dat kan. Verder kan ze met haar gedachten voorwerpen verplaatsen, zweven en krachtvelden vormen door de moleculen in de lucht te commanderen.

jean grey x-men dark phoenix cyclops

Door haar potentie werd ze aantrekkelijk als gastvrouw van de 'parasiet' die Phoenix is, oftewel de Phoenix Force. Die kracht geeft haar de mogelijkheid om uit de dood te herrijzen, wat ze al deed, en ze kan andere krachten opnemen om zichzelf te versterken. Bovendien geeft de Phoenix Force haar een upgrade van haar reeds bekende krachten, zo kan ze de ruimte invliegen dankzij de verbeterde telepathie en kinetische kracht. Wanneer Jean Grey de Phoenix Force gebruikt, wordt ze omringd door een vurige aura die in de comics de vorm heeft van een vogel, de feniks.

jean grey attacks x-men dark phoenix

Dark Phoenix is de vorm waarbij Jean Grey zich laat leiden door haar macht en erdoor wordt opgeslokt. Doordat ze ineens sterker begint te worden weet ze de mentale blokkade, die Professor Xavier in haar brein plaatste voor veiligheid, steeds verder af te breken. Dat laat allerlei emoties toe waardoor Jean Grey in paniek raakt en op zoek gaat naar zichzelf en wie ze is. Doordat ze haar krachten nog niet onder controle heeft, loopt dat echter niet op rolletjes...

X-Men: Dark Phoenix

Klik hier om X-Men: Dark Phoenix zonder abonnement te kijken bij Pathé Thuis.