Dit is waarom The Falcon het schild kreeg van Captain America en niet Bucky - ADV - Advertorial

De 6-delige Original serie van Marvel Studios The Falcon and the Winter Soldier is vanaf nu te zien op Disney+ en vertelt het verhaal van Sam Wilson en Bucky Barnes na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. In die film werd het iconische schild van Captain America doorgegeven aan Sam Wilson en dit is waarom.

Deze gesponsorde content wordt geleverd door een externe partij.

Niet zomaar een schild.

Dat Steve Rogers het schild in Avengers: Endgagme uiteindelijk doorgeeft aan Sam Wilson en niet aan Bucky Barnes, komt door regisseurs Anthony en Joseph Russo. In een interview op SiriusXM tijdens Entertainment Weekly Radio legt het duo die keuze uit. Het zou vooral komen doordat Falcon simpelweg wat verder in zijn ontwikkeling is.

In Avengers: Endgame reist Captain America terug naar het verleden om de 'Blip' van Thanos ongedaan te maken. De 'Blip' resulteerde in het verdwijnen van de helft van de gehele wereldbevolking, waaronder personages als Peter Parker. Tijdens de reis besluit hij om niet terug te keren naar het heden, maar zijn verloren leven met zijn liefde Peggy Carter te leiden. Wanneer we weer terug zijn in het heden, is Captain dus een oude man geworden die het schild doorgeeft aan Sam Wilson. Veel fans hadden verwacht dat Bucky degene zou zijn die dit symbool zou krijgen, maar Captain besloot dat het anders moest. Verschillende makers van de film, waaronder de Russo broers die de regie doen, leggen je uit waarom dat het geval is.

"Er was veel discussie over wie het schild zou krijgen", legt Anthony Russo uit. "Die discussie was deels gebaseerd op de comics. Er zijn twee versies van wie het schild krijgt, Sam of Bucky", gaat hij verder. "Toen wij erover begonnen te praten, werd voor ons al snel duidelijk dat Captain America en Wilson een echte verbinding hebben tussen hun personages."

Captain America heeft ook een verbinding Bucky, die eigenlijk nog veel verder terug gaat dan die met Falcon. Ze groeiden van gezworen vijanden uit tot hele goede vrienden. Toch kregen Sam en Steve gedurende hun tijd samen een diepere band dan Steve en Bucky. Door alles wat ze samen hebben meegemaakt werd deze band zo sterk, dat Sam uiteindelijk het schild kreeg overhandigd.

Captain America & Falcon

Anthony Russo gaf nog een andere reden voor de keuze: "Bucky was als Winter Soldier een gehersenspoelde moordenaar voor Hydra, zijn brein is beschadigd. Ik weet niet of je zo een gast nog een wapen wil geven. Dat zou wel eens op de verkeerde manier gebruikt kunnen worden."

Bucky Barnes of de Winter Soldier is op een zodanige manier in het MCU achtergelaten dat hij nog gecorrumpeerd kan worden en dat weet hij ook. De supersoldaat heeft nog genoeg innerlijke demonen om te bestrijden terwijl Sam Wilson een gelijkaardige toewijding aan zijn plicht als Avenger heeft, zoals Captain America die had. Het lijkt erop dat Wilson dus meer als een stabiele factor wordt gezien, die de verantwoordelijkheid kan dragen om de erfenis van het schild over te nemen.

Hoe de keuze om het schild aan Sam te geven de gebeurtenissen in The Falcon and the Winter Soldier zal beïnvloeden, ontdek je exclusief op Disney+. De eerste drie afleveringen zijn per direct te zien op de streamingdienst.