True Detective

9.0

Genres: Crime, Drama, Mystery, Thriller

Releasejaar: 2014

55 min

Bekijk op IMDB.com

Omschrijving True Detective

"True Detective" is een Amerikaanse televisieserie die in 2014 in première ging op HBO. De serie is gecreëerd en geschreven door Nic Pizzolatto. Elke seizoen van de serie heeft een op zichzelf staand verhaal met nieuwe personages en een nieuwe cast, maar behoudt over het algemeen een gemeenschappelijk thema van misdaadonderzoek en karakterontwikkeling.

Elk seizoen van "True Detective" volgt een ander paar rechercheurs terwijl ze een complexe misdaadzaak onderzoeken. De serie staat bekend om zijn diepgaande karakterontwikkeling, donkere sfeer en complexe verhaallijnen. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van elk seizoen:

  1. Seizoen 1: Dit seizoen volgt twee rechercheurs, gespeeld door Matthew McConaughey en Woody Harrelson, terwijl ze een reeks gruwelijke moorden in Louisiana onderzoeken. Het verhaal wordt verteld in twee tijdlijnen: het heden en het verleden, waarbij de rechercheurs in 2012 worden ondervraagd over hun oude zaak. Het seizoen draait om thema's als obsessie, geloof en moraliteit.

  2. Seizoen 2: Dit seizoen verschuift de focus naar Los Angeles en volgt een nieuw team van rechercheurs, gespeeld door onder andere Colin Farrell, Rachel McAdams en Vince Vaughn. Ze onderzoeken een ingewikkeld complot dat draait om corruptie, georganiseerde misdaad en vastgoedontwikkeling.

  3. Seizoen 3: In dit seizoen keert de serie terug naar het Zuiden van de Verenigde Staten en volgt het het verhaal van rechercheur Wayne Hays, gespeeld door Mahershala Ali, terwijl hij decennia oude verdwijningen en moorden probeert op te lossen. Het seizoen behandelt thema's als geheugen, tijd en identiteit.

  4. Tijdens een lange winternacht in Ennis, Alaska, verdwijnen de acht mannen die het Tsalal Arctic Research Station bedienen spoorloos. Om de zaak op te lossen, moeten rechercheurs Liz Danvers (Foster) en Evangeline Navarro (Reis) de duisternis die ze in zich dragen onder ogen zien en graven in de spookachtige waarheden die verborgen zijn onder het eeuwige ijs.

Elk seizoen van "True Detective" heeft zijn eigen unieke stijl en toon, maar behoudt de duistere en complexe sfeer die de serie kenmerkt. De serie wordt geprezen om zijn sterke acteerwerk, cinematografie en diepgaande verhaallijnen, en heeft een trouwe fanbase opgebouwd.

Seizoenen

True Detective (S01)HBO Movies & Series XL

Een anthologiereeks waarin politie-onderzoeken de persoonlijke en professionele geheimen van de betrokkenen blootleggen, zowel binnen als buiten de wet. Het eerste seizoen van True Detective volgt detectives Rust Cohle en Martin Hart tijdens een 17 jaar durende klopjacht naar de dader van een bizarre rituele moord in Louisiana uit 1995.

NieuwDezeWeek Promo:

True Detective (S02)HBO

Een bizarre moord brengt drie handhavingsambtenaren en een crimineel bijeen, die elk een web van samenzwering en verraad moeten doorlopen in de verschroeide landschappen van Californië. Colin Farrell en Vince Vaughn spelen de hoofdrollen.

True Detective (S03)HBO

In dit seizoen keert de serie terug naar het Zuiden van de Verenigde Staten en volgt het het verhaal van rechercheur Wayne Hays, gespeeld door Mahershala Ali, terwijl hij decennia oude verdwijningen en moorden probeert op te lossen. Het seizoen behandelt thema's als geheugen, tijd en identiteit.

True Detective (S04)HBO

Tijdens een lange winternacht in Ennis, Alaska, verdwijnen de acht mannen die het Tsalal Arctic Research Station bedienen spoorloos. Om de zaak op te lossen, moeten rechercheurs Liz Danvers (Foster) en Evangeline Navarro (Reis) de duisternis die ze in zich dragen onder ogen zien en graven in de spookachtige waarheden die verborgen zijn onder het eeuwige ijs.

Aflevering 1Sinds Jan. 15, 2024
Aflevering 2Sinds Jan. 22, 2024
Aflevering 3Sinds Jan. 29, 2024
Aflevering 4Sinds Feb. 5, 2024
Aflevering 5Sinds Feb. 10, 2024
Aflevering 6Sinds Feb. 19, 2024

Reacties op True Detective