When They See Us: Deze Films en Series Zijn Net Zo Goed Als Netflix' Nieuwste Hit

Een waargebeurd verhaal dat bestaat uit onrecht en een bak vol emoties. Het verhaal van When They See Us raakt ongetwijfeld een gevoelig snaartje. Niet alleen dit verhaal blijft bij ons hangen, Netflix bevat meerdere series en films waarvan we wellicht wat van kunnen leren.

When They See Us

Er zijn verhalen die we wellicht nog niet kennen, maar eigenlijk wel zouden moeten kennen. Verhalen waarvan we veel kunnen leren en ons vertellen hoe het er soms aan toe kan gaan, met name in Amerika. Het zijn echt niet de meest 'blije' series, maar wel het meest indrukwekkend. Wij hebben een lijstje gemaakt van drie andere films en series, die net zo aangrijpend zijn als de miniserie When They See Us.

1. Making a Murderer

Making a murderer

Steve Avery werd gearresteerd en veroordeeld voor aanranding. Avery was onschuldig, maar werd pas na 18 jaar vrijgesproken. Hij diende een rechtszaak in ter waarde van $ 36 miljoen dollar tegen Manitowoc County en de provinciale ambtenaren die bij zijn zaak betrokken waren. Vervolgens wordt Avery opnieuw gearresteerd wegens moord op Teresa Halbach, waarbij dezelfde ambtenaren weer in het spel zijn. Of Steve Avery erin wordt geluisd door het Amerikaanse rechtssysteem, is aan jou om over na te denken.

Making a Murderer bestaat uit twee seizoenen en bevat in totaal 10 afleveringen.

Lees ook:

2. The People vs. O.J. Simpson

People vs. O.J. Simpson

Dit is naast het verhaal van The Central Park Five, een van de meest bekende rechtszaken in de Amerikaanse geschiedenis. O.J. Simpson is voormalig American football-speler en acteur, en werd in 1994 beschuldigd van moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. In deze dramaserie volgen we een hele lange rechtszaak, waarbij de media zorgt voor extra onvrede. O.J. Simpson komt vast te zitten in een wereld vol leugens en geweld.

The People vs. O.J. Simpson bestaat uit 10 afleveringen.

3. LA 92

LA 92

Misschien wel een van de heftigste films ooit. Iets waar minder over is gesproken in vergelijking met When They See Us, maar zeker niet te missen is. De Rodney King-rechtszaak uit 1992 vormt een nieuwe vertelling na de onthulling van 'nooit eerder vertoonde' beelden. De film bevat archiefmateriaal en beschrijft de rellen in LA in 1992. Het onrust begon in South Central Los Angeles, nadat vier politieagenten buitensporig geweld hadden gebruikt bij de arrestatie van Rodney King. Ook hierin zien we wat de gevolgen zijn van onrecht en geweld.

LA 92 wordt beschreven als een provocerende en socioculturele film en duurt 1 uur en 54 minuten.

Lees ook:

Hopelijk kan je hier even mee vooruit.

When They See Us

Releasejaar: 2019

Drama

Trailer & info