Chromecast met Google TV, wat kan je ermee?

De Chromecast met Google TV is een handig apparaatje waarmee je een 'domme' tv slim kunt maken. Zo werkt deze gadget.

Hoe werkt de Chromecast met Google TV?

De Chromecast met Google TV aan is een variant van de Chromecast. De Chromecast is een usb-stick die je in de HDMI-poort van je tv. Zodra je dat gedaan hebt, kan je in enkele stappen muziek, websites en films en series streamen op je tv Je kan daarnaast ook apps en games op je tv installeren, of antwoorden op je vragen krijgen via de Google Assistent. Tenslotte kan je nog een leuke achtergrond op je tv instellen als je deze even niet gebruikt. Dat doe je met de sfeerstand. Op deze manier is je een oude tv weer helemaal up-to-date.

Chromecast met Google TV

De Chromecast-apparaatjes draaien allemaal op Android TV. Dat is Googles besturingssysteem voor TV's. De Chromecast met Google TV heeft hier een aangepaste versie van, een soort softwareschil en die heet, hoe kan het ook anders, Google TV. Deze variant heeft een andere interface en de Chromecast met Google TV wordt daarnaast ook geleverd met een afstandsbediening. Deze heeft onder andere en D-Pad en knoppen Netflix en YouTube. Handig!

Er zijn overigens ook al tv's die standaard draaien op Google TV, zoals diverse Sony Bravia-tv's. Je hoeft bij deze tv's dus geen aparte usb-stick in de HDMI-poort van je tv te pluggen.

Sony BRAVIA XRA80J met Google TV

Sony BRAVIA XRA80J met Google TV

Chromecast met Google TV kopen

De Chromecast met Google TV is officieel niet in Nederland uitgebracht, en dat betekent dat sommige functies hier niet werken. Maar gelukkig kan je het apparaatje dus wel hier aanschaffen en hij kost ongeveer 80 euro. Androidworldheeft een compleet overzicht van alle aanbieders voor je gemaakt en die kan je hier bekijken.

- Alles over de nieuwe Chromecast met Google TV

- Uitgebreide Chromecast met Google TV review

- Komt de Chromecast met Google TV ook naar Nederland?

- Chromecast met Google TV kopen

Chromecast met Google TV