De toenemende bekendheid van cryptovaluta - ADV

Crypto is populair en wordt steeds bekender.

Verschillende soorten

De populariteit van cryptomunten zit ontzettend in de lift. Er zijn steeds meer mensen die besluiten om het erop te wagen en te investeren in cryptovaluta. Dit is een trend die al een tijdje bezig is, maar de laatste maanden lijkt de interesse voor cryptovaluta toch een beetje af te nemen. Echter, bij een volatiel product als cryptomunten is dit niet zo bijzonder en daarom hoeft dit niets te betekenen voor de toekomst van cryptovaluta.

Aandacht voor cryptomunten

Cryptomunten zijn relatief nieuw. Pas sinds enkele jaren is dit iets wat algemeen bekend is en nog steeds zijn er veel mensen die niet goed weten wat het begrip ‘cryptocurrency’ nu precies inhoudt. Toch is er steeds meer aandacht voor cryptomunten zoals Ripple, Ethereum en Bitcoin. Dat komt vooral doordat enkele maanden geleden zogenaamde All Time Highs(ATH) bereikt zijn door veel cryptomunten. Dit betekent dat de waarde van een cryptomunt hoger is dan deze ooit is geweest. Het is logisch dat dit groot nieuws is aangezien dat betekent dat er mensen zijn die veel winst hebben weten te maken. Ook in films en series neemt de aandacht voor cryptomunten steeds meer toe.

Cryptomunten in films en series

Niet alleen op platforms die het nieuws behandelen komen steeds meer berichten over cryptomunten te staan. Ook in films en series komen steeds vaker cryptovaluta voor. Het is erg verschillend op welke manier deze genoemd worden en hoe realistisch dit is, maar dit is zeker een indicatie voor het feit dat het steeds meer een onderdeel van onze samenleving aan het worden is. Zo is de serie Startup bijvoorbeeld beschikbaar op Netflix en zijn er veel mensen die hiernaar kijken. Deze serie staat in het teken van een groep van 3 mensen die samen proberen om een cryptomunt op te starten. Zij komen er gaandeweg achter dat dit een stuk lastiger is dan zij op voorhand dachten.

Waar kun je cryptomunten kopen

Als jij interesse hebt in het kopen van cryptomunten, is het slim om verschillende brokers en exchanges met elkaar te vergelijken. Dit zijn platforms waarop je cryptomunten kunt kopen en verkopen. Een voorbeeld van zo’n platform is Litebit. Litebit is ontworpen door een Nederlands bedrijf wat bij veel mensen voor meer vertrouwen kan zorgen. Naast Litebit zijn er natuurlijk nog veel andere plekken waar je cryptomunten kunt kopen. Je zult alle mogelijkheden zelf met elkaar moeten vergelijken om er zo achter te komen welk platform het meest geschikt is voor jou.