Netflix Kijktip: The Alienist

Vandaag verschijnt er een nieuwe serie op Netflix, The Alienist. Een dramaserie die gebaseerd is op het boek met dezelfde titel, geschreven door Caleb Carr. Dit mysterieuze en spannende verhaal wordt vertolkt regisseurs Jakob Verbruggen, James Hawes, Paco Cabezas, David Petrarca en Jamie Payne. De serie beloofd veel goeds, dit is waarom.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in 1896, New York City. Een reeks gruwelijke moorden op jongensprostituees hebben zich voorgedaan. De nieuw benoemde politiecommissaris Theodore Roosevelt schakelt de hulp in van crimineel psycholoog Dr. Laszlo Kreizler, ook wel de Alienist, en krantenillustrator John Moore. Ze worden gevraagd een geheim onderzoek uit te voeren en worden vergezeld door Sara Howard, de eigenzinnige secretaris van de politiecommissaris. Zij is vastbesloten om de eerste vrouwelijke politiedetective van de stad te worden.

Met behulp van de opwellende technieken op het gebied van psychologie en oudtijds forensisch onderzoek, probeert deze groep een van de eerste seriemoordenaars in New York City op te sporen en te arresteren.

Cast

Als we blikken op de cast van The Alienist komen we een aantal bekende gezichten tegen. Daniel Brühl (Dr. Laszlo Kreizler) kennen we bijvoorbeeld van Inglourious Bastards, als Fredrick Zoller. Dan hebben we ook nog Luke Evans die de hoofdrol speelt in Dracula Untold. En om niet te vergeten Dakota Fanning die onlangs een grote rol had in de westernfilm Brimstone. Maar er zijn nog meer goede acteurs die deel uitmaken van de bezetting. Die staan hierbeneden op een rijtje.

Brian Geraghty – Theodore Roosevelt Robert Ray Wisdom – Cyrus Montrose Douglas Smith – Marcus Isaacson Matthew Shear – Lucius Isaacson Q'orianka Kilcher – Mary Palmer Matthew Lintz – Stevie Taggert

Productie

The Alienist is geproduceerd door Paramount Television, in samenwerking met Anonymous Content.  Daarbij is Oscar-winnend scenarist van Forrest Gump, Eric Roth,  als uitvoerend producent aangewezen. En ook wel leuk om te weten is dat Caleb Carr, schrijver van het boek, ook aan boord is als consultingproducent.

En als dit alles al niet overtuigend genoeg is, dan is dit het misschien wel: In mei 2015 meldde Variety dat TNT een deal gesloten had om de serie te produceren voor $5 miljoen per aflevering, wat een stevig budget is. Kortom, genoeg reden om deze serie te checken!

The Alienist

60 min

Releasejaar: 2018

Crime | Drama | Mystery

Trailer & info