Stranger Things Seizoen 3: Alles wat we weten

Stranger Things seizoen 3 is onderweg, wat betekent dat we ons kunnen verheugen op een nieuw seizoen vol verrassingen. Wie weet wat dat enorme Shadow Monster daar deed aan het einde van seizoen 2? En wordt Will ooit weer de oude? We zetten alles wat we weten voor je in een handig overzicht.

Update : Trailer seizoen 3

Stranger Things laat ons niet langer in wachten. De trailer van het derde seizoen van Stranger Things is zojuist uitgebracht. In de trailer zien we al onze favoriete personages, alleen zijn ze dit keer wel een stuk ouder.

We hoeven onze favoriete kinderen Will, Mike, Lucas, Duncan en Eleven niet meer te missen, want de hele gang is weer samen. Samen vieren ze de zomervakantie met nieuwe vriendschappen, liefdes, bijbaantjes, zwembaden en meer. De trailer begint met een iets (te) vredige Hawkins, maar dat verandert al gauw wanneer we een monster zien verschijnen uit de Upside Down. Of Eleven dit keer eindelijk met rust word gelaten door de Upside Down, is nog maar net de vraag.

Ook worden we met z'n allen toch een beetje emotioneel wanneer Mike (in de trailer) zegt: "We zijn geen kinderen meer." Hierna zien we Will namelijk huilen, terwijl hij kijkt naar een foto waar hij samen met de jongens opstaat. Betekent dit dat ze uit elkaar groeien?

Bekijk de trailer hieronder.

Het originele verhaal is hieronder verder te lezen.

Stranger Things: Het verhaal tot nu toe

Eerst even een kleine samenvatting van het verhaal tot nu toe. In seizoen 1 zien we dat op 6 november 1983 een twaalfjarige jongen op een mysterieuze wijze verdwijnt, genaamd Will Byers. De moeder van Will slaat al gauw door en gaat in gesprek over de verdwijning met politieagent, Jim Hopper. Niet alleen Jim gaat de zaak onderzoeken, ook Wills jeugdvrienden Mike, Lucas en Dustin gaan op onderzoek uit. Het meisje met psychokinetische krachten genaamd Eleven, 011 of El vlucht uit een lab waar een wetenschapper haar als experiment behandelde. Zo komt ze de drie jongens Mike, Lucas en Dustin tegen in het bos. Ze ontdekken samen dat er mysterieuze krachten in het spel zijn en de sinistere overheidsorganisatie de waarheid probeert te verdoezelen.

In seizoen 2 wordt Will levend teruggevonden en probeert men het normale leven weer op te pakken. Will krijgt last van aanvallen, waardoor ze vermoeden dat hij last heeft van een posttraumatische stressstoornis. Eleven wordt verborgen gehouden en zij gaat op zoek naar haar moeder en mogelijk andere familieleden. Ook gebruikt ze haar krachten om het portaal naar de Upside Down te sluiten. Een enorm Shadow Monster komt tevoorschijn en zo eindigt seizoen 2.

Shadow Monster

Goed, misschien niet de kortste samenvatting, maar alles is wel lekker duidelijk. Nu verder naar seizoen 3.

Releasedatum

Dit jaar kon niet beter beginnen voor Stranger Things-fans. Ze werden namelijk op 31 december 2018 getrakteerd op een 'Date Announcement trailer', waarin we zien hoe Hawkins (locatie waar de serie zich afspeelt) in 1985 aftelt naar het nieuwe jaar. Maar terwijl zij aftellen naar het nieuwe jaar, tellen wij af naar de releasedatum van seizoen 3.

De volgende dag (1 januari 2019), postte 'strangerthingstv' op Instagram een posterwaarin Eleven en Mike hand in hand staan, maar wat het meest opviel aan de foto zijn de dode ratten op de grond. Hierover gaan allerlei speculaties rond op het internet, maar straks meer daarover.

Stranger Things seizoen 3 zal op 4 juli 2019 (Indepence Day in US) te zien zijn op Netflix.

De Episodes

Op 9 december 2018 heeft Netflix de titels van de episodes bekend gemaakt via een tease-video op Youtube. Tegelijkertijd werd ook zo bevestigd dat het seizoen acht afleveringen zal bevatten.

Dit zijn de namen voor de episodes:

Suzie, Do You Copy?

The Mall Rats

The Case of The Missing Lifeguard

The Sauna Test

The Source

The Birthday

The Bite

The Battle of Starcourt

De bedenkers van de serie: de Duffer-broers, hebben bevestigd dat net als bij seizoen 2, er een tijdsprong zal zijn van één jaar tussen de seizoenen 2 en 3. Matt Duffer vertelde The Hollywood Reporter: "Zelfs als we sneller in actie zouden willen springen, konden we dat niet. Onze kinderen worden ouder."

"We kunnen de show maar op een bepaalde snelheid produceren en schrijven, omdat ze alweer een jaar ouder zijn wanneer we beginnen met filmen voor seizoen 3. Het biedt bepaalde uitdagingen. Je kunt niet beginnen direct nadat seizoen 2 is geëindigd. Het dwingt je om een tijdsprong te maken, wat wij leuk vinden, want dat laat ons evolueren."

In gesprek met IndieWire hebben de broers Ross en Matt Duffer kunnen bevestigen dat seizoen 3 "iets intiemer zal zijn en veel plezier zal bevatten." Matt liet doorschemeren dat het volgende seizoen meer gericht zal zijn op de ontwikkeling van personages dan schaal: "Het zal niet noodzakelijkerwijs groter worden in schaal, maar ik ben echt enthousiast over het geven van een interessante reis aan de personages."

Het verhaal

De eerste twee seizoenen zaten de jongens op school, maar voor seizoen 3 zal het verhaal zich afspelen rond de zomervakantie. In een interview met Variety verklaarde producent Shawn Levy dat de nieuwe afleveringen gaan over de zwembaden, kampvuren, parades, 4 juli en vuurwerk. "Er is veel pret in seizoen 3, voordat dingen onvermijdelijk super donker worden."

Ook zal de Starcourt Mall voor het eerst verschijnen in seizoen 3 en zal het waarschijnlijk een grote rol spelen. In juni verscheen de eerste teaseren zien we een fake promo voor de Starcourt Mall, inclusief cameos van Steve en Robin die werken in een ijssalon. Twee namen van de episodes verwijzen naar de Mall, inclusief de laatste episode: "The Battle of Starcourt".

Starcourt Mall

Seizoen twee eindigde met een groot raadsel over het enorme Shadow Monster. Helaas weten we nog niet precies wat voor rol dit monster zal hebben in seizoen 3, maar volgens Levy zal het zeker weten terug komen. "We eindigde seizoen 2 met een duidelijk beeld van de Shadow Monster die nog niet was uitgeschakeld. De duisternis en de strijd die daarvoor nodig is, groeit in seizoen 3." Stranger Things haalt zijn inspiratie uit verschillende plekken en het klinkt alsof seizoen 3 de hoeveelheid horror zal verhogen.

Stranger Things 3: de cast

We kunnen met zekerheid mededelen dat de originele cast aan boord is voor het nieuwe seizoen (behalve Barb), maar ze zijn niet alleen. Er zijn namelijk wat toevoegingen. In het nieuwe seizoen zal de dochter van Uma Thurman, Maya Thurman Hawke, een grote rol spelen. Zij speelt de rol van een nieuw alt-girl-personage Robin, die zich gaat vervelen en vermoedelijk op zoek is naar spanning. De spanning krijgt ze op een dag wanneer zij een 'geheim' ontdekt dat ergens verborgen ligt in Hawkins.

Het personage van Bruce zal worden gespeeld door Jake Busey; een verslaggever voor The Hawkins Post met 'dubieuze moralen en een goed gevoel voor humor'. Ook zien we Cary Elwes (vooral bekend om zijn rol in The Princess Bride) die een personage genaamd Mayor Kline speelt.

Sassmaster Priah Ferguson zal ook een grotere rol spelen, nadat ze als Lucas' jongere zus verscheen in het vorige seizoen. Erica heeft kennelijk een behoorlijk onderzoekende geest en is niet bang om Lucas' kamer te onderzoeken, dus misschien struikelt ze over iets dat verwijst naar de krachten van Eleven of de Upside Down.

Verder krijgt ook Francesca Reale een rol in seizoen 3, genaamd Heather. Heather is een vrouwelijke badmeester van een openbaar zwembad.

Wie je nog meer in de hitshow zal zien zijn: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Winona Ryder en David Harbor.

Geruchten

De eerste episode van seizoen 3 - Suzie, do you copy?

Veel begonnen zich al af te vragen wie Suzie is; de naam Suzie komt namelijk niet voor in seizoen 2. Wat wel opviel is dat Suzie goed aansluit bij de naam Susan en Susan is de moeder van Max en Billy. 'Suzie, do you copy' zou een nieuw personage kunnen betekenen voor het nieuwe seizoen of wat te maken kunnen hebben met Susan.

Shadow Monster / Mind Flayer

Zoals eerder vermeld eindigde seizoen 2 met een enorm monster. Sommige fans beweren dat het Shadow Monster zich op Eleven gaat storten in seizoen 3. Eleven is namelijk een sterkere host dan Will, waardoor het Shadow Monster haar van een 'guardian angel' misschien zal veranderen in de 'angel of death'.

Relatie tussen Mike en Eleven

Volgens Levy zullen de relaties verder ontwikkelen in seizoen 3. Althans, voor een beetje. "Ze zijn 13 of 14-jarige kinderen, dus wat betekent romantiek in dat stadium van het leven? Het kunnen nooit eenvoudige en stabiele relaties zijn en er is plezier aan die instabiliteit."

Stranger Things

Seizoen 3 zal naast horror ook intiemere relaties bevatten, maar welke relaties dat zijn? Daar moeten we helaas nog op wachten.

Verdwenen Heather

Francesca Reale speelt de rol als 'Heather, de vrouwelijke badmeester', maar wat opvalt is dat haar rol goed aansluit bij één van de titels van de episodes: The Case of the Missing Lifeguard. Hierdoor wordt er beweerd dat Heather mogelijk verdwijnt en misschien wel zal eindigen als onze lieve Barbara.

Iemand gaat dood

In seizoen 1 verdween Barb en vervolgens Bob ook in seizoen 2. Zullen we ook in seizoen 3 afscheid moeten nemen van een personage? Fans vermoeden dat een van de ouders zal overlijden. In een interview met Variety vermeld Matt Duffer: "Ik weet het niet. Al onze ideeën zullen waarschijnlijk binnen een maand of twee veranderen. Dat doen ze altijd. Ze evolueren altijd, dus ik kan hier nog niks over zeggen."

Poster

Eén theorie oppert dat we de groep vrienden zien door de ogen van een mogelijk nieuw monster. Anderen wezen erop dat het een 'Giant Spider' van de 'Upside Down' zou kunnen zijn en dat dat de reden is waarom Will en Eleven naar achteren kijken, omdat zij de enige zijn die het monster kunnen zien.

Andere fans wezen erop dat ratten een belangrijk onderdeel van het nieuwe seizoen lijken te zijn en schrijven: "De dode ratten zijn ofwel wortels ofwel de benen van een ander schepsel." Nog een fan schreef: "Of ze helpen om wat er nog over was van de tunnels, te verspreiden naar mensen."

Stranger Things

Nu we alles met je hebben gedeeld, hebben we je hopelijk goed kunnen voorbereiden op seizoen 3 van Stranger Things.

Je kan hier de trailer checkenwaarin de cast en gasten de nieuwe afleveringen bespreken met presentator Jim Rash.

Stranger Things Seizoen 3 Releasedatum

Het hele seizoen zal 4 juli 2019 te zien zijn op Netflix.

Stranger Things (S01-S02)

55 min

Releasejaar: 2016

Drama | Fantasy | Horror | Mystery | Sci-Fi | Thriller

Trailer & info